Wat is hot in Athene?

Athene, metropool van paradoxen. Ooit was dit de thuishaven van de Griekse goden, en de tempelruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is de stad een kookpot van kolkende levenslust.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelen in Athene kan een slimme bezigheid zijn op warme dagen. Lekker, even uitblazen door te gaan shoppen in de met klimaatbeheersing uitgeruste winkels in het centrum. Het verstand kan daarbij op nul, want aan weerszijden van de lange winkelstraat Ermou vindt u alle vertrouwde merken. Of kom op adem door het warenhuis Attica uit te pluizen, het zit in een mooi oud pand pal achter het Syntagmaplein. Hoe meer trappen u er beklimt, hoe interessanter de prijskaartjes worden.

Wilt u juist extra van het zonnetje genieten? Banjer dan over de leuke vlooienmarkt aan de rand van de Agora, het antieke stadsplein. Op zondagen is de markt nog vele malen groter.

Verder kunt u leuk winkelen in Athene door op souvenirjacht te gaan in Plaka, de oude wijk.

Athene

Winkelen

Attica

Voor het alles-onder-een-dak-gemak gaat u op een drafje naar warenhuis Attica, dat u midden in het centrum van Athene vindt. Trek er een paar uur voor uit en vergeet vervolgens de tijd.

Lees meer

Ermou

Ermou, zo heet de leukste winkelstraat van Athene. Dat deze naam afstamt van Hermes, de god van de handel, kan alleen maar een gunstig teken zijn voor uw middagje shoppen.

Lees meer

Kolonaki

Als u van stijlvol houdt, loopt u met glimmende ogen door de peperdure winkelwijk Kolonaki. Hier koopt of bekijkt u prachtige juwelen, en chique mode in designerboetieks.

Lees meer

Monastiraki rommelmarkt

Wie sfeer wil proeven, gaat naar de markt. Bijvoorbeeld naar de Monastiraki rommelmarkt, waar u knus tussen oude spullen snuffelt en een boom opzet met de straatverkopers.

Lees meer

Plaka

Ga winkelen in Plaka! In de oude wijk kijkt u uw ogen uit. Sla hier de cadeautjes in voor de thuisblijvers en vergeet niet een paar Griekse delicatessen mee te nemen.

Lees meer