De mystieke bezienswaardigheden van Athene.

Athene, ooit thuishaven van Griekse goden. Bezienswaardigheden zoals de Akropolis en de Agora ruïnes zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is Athene een kookpot van kolkende levenslust.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Geef uw verbeeldingskracht ruim baan als u een tocht maakt langs de bezienswaardigheden in Athene. Omdat de stad zo onnoemlijk oud is, én omdat ze door de eeuwen heen vele malen geplunderd werd, komt u er legendarische ruïnes tegen. De bekendste vindt u bovenop het rotsplateau de Akropolis; in alle geschiedenisboeken heeft dit magische complex met zijn oude tempels en poorten wel een plek. Niet voor niets is de Akropolis de belangrijkste toeristische trekpleister van Griekenland.

Andere bezienswaardigheden in Athene die u direct in uw hart sluit zijn het antieke stadsplein de Agora, de Tempel van Zeus waarover geheimzinnige verhalen de ronde doen en Plaka, de oudste wijk met haar smalle straatjes.

Tot slot mag u het Olympisch stadion niet missen. Hier schreef Griekenland in 1896 geschiedenis met de organisatie van de eerste Olympische Spelen.

Athene

Bezienswaardigheden

Agora ruines

Kunt u zich voorstellen hoe de filosofen zaten te oreren in de schaduw van de zuilengalerij op de Agora, het centrale plein? Hier heeft het eeuwenlang gegonsd van activiteit.

Lees meer

Akropolismuseum

Werkelijk een lust voor het oog: alle overblijfselen die door de jaren heen gevonden zijn op de Akropolis. Ze worden geshowd in het Akropolismuseum.

Lees meer

De Acropolis

Hoewel tot ruïnes vervallen, zijn de tempels op het rotsplateau de Akropolis de getuigen van grote gebeurtenissen in de Oudheid. U staat hier op het belangrijkste plekje van Griekenland.

Lees meer

Metropolis kathedraal

De Metropolis Kathedraal, waarvoor de brokstukken van 72 oude kerken werden gebruikt bij de bouw, is een mengvorm van stijlen. Begrijpelijk, want er werkten drie verschillende architecten aan.

Lees meer

Nationaal archeologisch museum

In het Nationaal Archeologisch Museum reist u in een vaartje door de geschiedenis van Athene. Er wordt een grote collectie waardevolle artefacten en antieke kunst tentoongesteld.

Lees meer

Nationaal park

Dankzij de vrouw van de eerste Griekse koning is het Nationaal Park, dat midden in Athene ligt, rijk aan duizenden plantensoorten. Ga hier gerust een paar uurtjes lanterfanten en koffie drinken.

Lees meer

Olympisch stadion

In het oude Olympisch Stadion wordt iedere vier jaar de Olympische vlam ontstoken. Vandaaruit gaat het als een lopend vuurtje naar de plek op aarde waar de Spelen worden georganiseerd.

Lees meer

Plaka, de oudste wijk

Raak heerlijk de weg kwijt in de gezellige oude wijk Plaka. Verdwalen is helemaal niet erg, want er is van alles te zien, te koop en te eten.

Lees meer

Tempel van Zeus

De godheid Zeus moet wel behoorlijk in aanzien hebben gestaan, als u de afmetingen van zijn tempel ziet. De Tempel van Zeus is de grootste en oudste van Griekenland.

Lees meer

Toren van de Winden

De Toren van de Winden is een van de best bewaarde monumenten van Athene. Hier kon men aan aflezen uit welke hoek de wind waaide, en hoe laat het was.

Lees meer