Plan uw trip naar AtheneWat is hot in Athene?

Athene is de grootste stad van Griekenland en een van de grootste van Europa. Er wonen wel meer dan 3 miljoen inwoners, gelijkwaardig aan bijna de helft van de

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Athene barst van de cultuur en geschiedenis. Athene is rijk aan historie, u zult hier zeer veel historische, Griekse bezienswaardigheden vinden. zo heeft Athene veel ruïnes, tempels en andere oude gebouwen. De ruïne Acropolis is een van de bekendste bezienswaardigheden, ook wel het symbool van Athene genoemd. Doordat Acropolis boven de stad uitsteekt heeft u bij zonsondergang en zonsopgang een prachtig uitzicht over de stad. Maar dit is slechts een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden. Naast de historische bezienswaardigheden heeft Athene ook veel theaters en musea.

Athene, Athene Akropolis

Athene is de grootste stad van Griekenland en een van de grootste van Europa. Er wonen wel meer dan 3 miljoen inwoners, gelijkwaardig aan bijna de helft van de

Bezienswaardigheden

Agora ruines

De Agora van Athene vormde in de oudheid, net zals de agora's in andere Griekse steden, het centrum (letterlijk verzamelplaats) van de stad.

Het oude Agora bestaat uit verschillende onderdelen zoals het monument van de 10 heroes, het Romeinse Agora, de Stoa - en Basileios Stoa en de tempel Theseion.

Lees meer

De Acropolis

Het symbool van Athene. De Acropolis is een wereldberoemde ruïne en bestaat uit verschillende onderdelen zoals o.

Lees meer

Metropolis kathedraal

Een prachtige kathedraal uit de 12de eeuw en tevens de grootste kerk van Athene en de zetel van de bisschop. Doordat er 3 architecten aan deze kerk hebben gewerkt, is het een mengelmoes van verschillende stijlen.

Lees meer

Nationaal archeologisch museum

Een van de belangrijkste musea van Griekenland. In dit museum zijn o.

Lees meer

Nationaal park

Deze grote tuin (16ha) ligt achter de parlementsgebouwen en beschikt over talrijke wandelpaden waarlangs zich vele bomen bevinden. In het park zijn ook 2 meren met zwanen, een kleine dierentuin en een speelweide voor de kinderen.

Lees meer

Olympisch stadion

Gelegen tegen over het nationaal park. Hier werden de eerste Olympische spelen gehouden in 1896.

Lees meer

Plaka, de oudste wijk

Plaka is nu een pittoreske buurt vol met restaurants en winkeltjes welke zich op smalle en meestal steile straatjes bevinden en een echt labyrint vormen.

Op de trappen in het hoger gelegen gedeelte zijn diverse restaurantjes en terrasjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lees meer

Tempel van Zeus

De grootste en oudste tempel van Griekenland. In de 6e eeuw voor Christus begon men met de bouw en deze eindigde 700 jaar later.

Lees meer