De mystieke bezienswaardigheden van Athene.

Athene, ooit thuishaven van Griekse goden. Bezienswaardigheden zoals de Akropolis en de Agora ruïnes zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is Athene een kookpot van kolkende levenslust.

Akropolis, Agora en Tempel van Zeus

Op uw tocht langs de bezienswaardigheden in Athene kunt u uw verbeeldingskracht goed gebruiken. Want hoe zouden ze eruit hebben gezien tijdens hun gloriedagen, al die legendarische ruïnes? De stad is ontzettend oud. Eigenlijk is het een wonder dat er zoveel uit het verre verleden bewaard is gebleven. Natuurlijk bezoekt u de Acropolis, het rotsplateau waar het allemaal zo’n dertien eeuwen voor Christus begon. In alle geschiedenisboeken heeft dit magische complex met zijn oeroude tempelruïnes een plek. Lager gelegen in Athene vindt u de Agora, het antieke stadsplein. En de Tempel van Zeus, waarover geheimzinnige verhalen de ronde doen. Het bouwwerk had ooit meer dan honderd gigantische zuilen, nu nog maar vijftien.

Duik in de geschiedenis van Athene

Wilt u zich gedegen verdiepen in de geschiedenis van de stad? Wilt u echt álles weten over de ruïnes en tempels? De Atheense musea bieden een schat aan informatie. Ze zijn modern in hun aanpak en hebben een zeer aantrekkelijke manier van tentoonstellen. In het Akropolismuseum loopt u langs duizenden archeologische objecten, allemaal gevonden op de Akropolisheuvel. Griekse kunst, waarvan veel ook aangetroffen is bij werkzaamheden en opgravingen, ziet u in het Nationaal Archeologisch Museum. Bekijk beelden, vazen, fresco’s en aardewerk. Alles hier is van onschatbare waarde.

Op zoek naar een komisch souvenirtje?

Heeft u al veel mooie bezienswaardigheden in Athene gezien? Doet u er dan nog maar een schepje bovenop en ga naar Plaka, de oudste wijk. Wandel urenlang door de gezellige straatjes. Van een antiek verleden is hier niet veel meer te merken, want Plaka is een en al Griekse levendigheid. Heeft u de Tempel van Zeus altijd al als sleutelhanger willen hebben? Die gaat u vinden in Plaka. Of zoekt u de Akropolis in zo’n tijdloze sneeuwbol met water, die u moet schudden? Maak maar plek in de koffer. Gelukkig treft u, als u even verderloopt, ook de meer authentieke spots in de wijk. Het Monastirakiplein bijvoorbeeld, dat prachtig geplaveid is.

Athene

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Athene