Plaka, de oudste wijk

Plaka is een pittoreske buurt vol leuke huisjes, restaurants en winkeltjes die zich in smalle en meestal steile straatjes bevinden. Deze oudste volkswijk van de stad is een echt labyrint. Het is handig een plattegrondje mee te nemen, zodat u niet verdwaalt en tegelijkertijd zeker weet dat u al het moois in de wijk te zien krijgt. Een wandeltocht door Plaka kan uren duren. Neem er heerlijk de tijd voor, want op iedere straathoek is wel iets te zien.
In het lager gelegen deel van Plaka is het soms een beetje over de hoofden lopen, zo veel mensen komen erop af. De vele winkeltjes hier zijn vooral gericht op toeristen en dat ziet u ook wel een beetje aan de prijzen.
Als u naar boven loopt, de hoger gelegen delen van de wijk in, richting de voet van de Akropolis, ontmoet u een authentieker Plaka. Langs de trappen is het hier prima verpozen op een terrasje.
Ook een bezoek aan het sfeervolle Monastirakiplein is een hele belevenis. U vindt het plein tussen de winkelstraat Athinas en de Akropolis en het is er vooral ’s avonds een feestje. Er treden artiesten op en er is van alles te doen op straat.