Wat is hot in Madrid?

Madrid, de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, is vergelijkbaar met een koninklijk sieraad. Met haar oogstrelende architectuur, haar majestueuze pleinen en rijk cultureel leven straalt Madrid een waardigheid uit die moeilijk beschreven en alleen gevoeld en ervaren kan worden.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Wie Spanje zegt zegt tapas en zonnige wijn en dat is vast wat u gaat eten en drinken in Madrid. De mensen hier zijn gek op uitgaan en grijpen iedere gelegenheid aan om er, ook gewoon doordeweeks, een feestje van te maken. Dat begint al tijdens de lunch. Vanaf een uur of 14.00 zitten de terrassen en de eettentjes overvol en nemen de Madrilenen de tijd om te genieten. Niet zo gek dus dat u voor het diner pas veel later op de avond verwacht wordt.

Bent u avontuurlijk aangelegd op het gebied van eten en drinken? In Madrid kunt u dan een keer Callos a la Madrileña bestellen. Als u durft tenminste, want u krijgt een sterk gekruid gerecht geserveerd waarin de snuit, de maag en de poten van de koe verwerkt zijn.

Madrid, Ham en olijven eten Madrid

Eten en drinken

Can Punyetes

Pas op dat u Can Punyetes niet voorbijloopt, het restaurant ziet er misschien uit als een iets te eenvoudig zaakje. Maar schijn bedriegt, want hier is het onvervalst Catalaans smullen geblazen.

Lees meer

La Cacharrería

Het belooft een topavond te worden als u bij La Cacharrería aanschuift. Het restaurant lig een beetje verscholen in een onbeduidende “calle”, maar wacht maar tot u binnen bent…

Lees meer

La Cantina Mexicana

In de Calle Tesoro vindt u dit oudste Mexicaanse restaurant van Madrid. Bijzondere authentieke sfeer en lekker eten!

Adres: Calle Tesoro 31.

Lees meer

La Casina Tres

Bij restaurant La Casina Tres, waar u echt Spaans kunt eten, doen de uitbaters niet moeilijk. Ze weten gewoon wat lekker koken is en dat een bord best goed gevuld mag zijn.

Lees meer

Tapas bars

Tapas bars op bij wijze van spreken iedere straathoek, dit is echt Spanje. Tapas passen helemaal bij de Spaanse mentaliteit: eten waar je zin in hebt en in flexibele porties.

Lees meer

Ten Con Ten

Ten Con Ten is erg populair onder de inwoners van Madrid. Er ligt een veelzijdige kaart en het etablissement is opgedeeld in meerdere gedeeltes met elk een geheel eigen sfeer.

Lees meer