Wat is hot in Napels?

Napels, de op twee na grootste stad van Italië, is de meest welvarende stad van Zuid-Italië. Het uitzicht op de baai en de Vesuvius is grandioos

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Napels, de stad waar de pizza is uitgevonden. Het waren de inwoners van Napels die als allereersten sappige rode tomaten combineerden met een bodem van bloem en water. U kunt in Napels dan ook genieten van de heerlijke pizza's. Bij Napels horen verder ook de pasta's en de geur van vers geraspte Parmezaanse kaas. Maar bij de Italiaanse keuken moet u niet alleen maar denken aan pizza en spaghetti. In de restaurants zijn ook nog genoeg andere specialiteiten te vinden. In Napels kunt u ook heerlijk vertoeven op één van de terrasjes of gezellig in een cafe wat drinken. Een wereldberoemd drankje is Limoncelllo, dit is een zeer sterk maar lekker alcoholisch citroendrankje. Een aanrader om koffie te drinken is het Caffe Storico Gambrinus. Hier moet u zeker de baba proberen, dit is een erg populaire cake in de vorm van een kerkklok gedoopt in rum.

Napels

Eten en drinken

Pizzastad

De pizzastad van Italië is met recht Napels. Hier werd de pizza Margherita uitgevonden: deze pizza met de mozzarellakaas, tomaat en basilicum heeft niets voor niets de kleuren van de Italiaanse vlag!.

Lees meer

Restaurant La Cantinella

Wilt u eens luxe dineren, dan wordt Ristorante La Cantinella u van harte aanbevolen. Dit restaurant heeft een michelin ster.

Lees meer