Wat is hot in Florence?

Laat uzelf tot leven wekken in fenomenaal Florence, de bakermat van grootse kunstwerken. Deze hoofdstad van Toscane is dé bestemming voor de kunstliefhebber, voor wie weet wat Schoonheid met een hoofdletter is.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Mode, mode en nog eens mode, dat is wat uw dagje winkelen in Florence bepaalt. Van oudsher de stad van de rijke stoffen, mag deze modestad bij uitstek graag de rekken vullen met ensembles, jurken en pakken. Om over accessoires als charmante Italiaanse schoentjes en chique tassen en dassen nog maar te zwijgen.

Niet zo geïnteresseerd in kleding, maar des te meer in kunst? Mocht u van plan zijn iets van waarde aan te schaffen op deze stedentrip, steek dan uw licht op in de galeries in en rond de Via Maggio.

Om een pauze in te lassen en alle indrukken op het gebied van kunst en cultuur te laten bezinken, kunt u een uurtje over de markt gaan slenteren. Daar geniet u ontspannen van het gewone dagelijkse doen en laten van de Florentijnen.

Florence

Winkelen

Bartolini

Wie van koken houdt, steekt zijn neus om de hoek bij kookwinkel Bartolini. Voor keukenaccessoires uit alle Italiaanse regio’s, grote merken op gastronomisch gebied, en meer.

Lees meer

Braccialini

De familie Braccialini begon in Florence vijftig jaar geleden een tassenwinkeltje, dat uitgroeide tot een internationaal megabedrijf. Alleen even smachtend voor de etalage staan mag ook…

Lees meer

Gigli

De Florentijnen gaan slim shoppen bij het megagrote winkelcentrum Gigli, want hier liggen de prijzen een stuk lager dan in het centrum. Vul hem maar af met Italiaanse mode, die koffer van u.

Lees meer

Mercato di San Lorenzo

U vergeet gegarandeerd de tijd tussen de kramen op de toeristische markt Mercato di San Lorenzo, tegen het prachtige decor van het oude Florence.

Lees meer

Quelle Tre

Neem drie zussen uit een kleermakersfamilie en geef ze de vrije hand. Wat je dan krijgt, is de eigenwijze kledingzaak Quelle Tre. Geniet er van retro en vintage.

Lees meer