Nationaal Museum de Bargello

Wie geniet van renaissancistische kunst, haalt zijn hart op bij het Nationaal Museum de Bargello. Het gebouw zelf is al uniek in haar schoonheid: het gaat hier om het Palazzo del Bargello, het oudste publieke gebouw van Florence. Het werd in het verleden gebruikt voor staatsaangelegenheden, was een tijd ingericht als politiehoofdkwartier en gedurende de 18e eeuw deed het dienst als gevangenis.
Hoewel het Palazzo nu een museum is, kunt u zich nog gemakkelijk voorstellen hoe zich hier de ene na de andere turbulente gebeurtenis heeft afgespeeld. Dwaal er door de gangen en hallen en bewonder de architectuur van het gebouw. Bekijk vele renaissancistische kunstschatten van dichtbij. Niet alleen Michelangelo is er ruim vertegenwoordigd, ook zijn tijdgenoten Bandinelli, Cellini en anderen vindt u hier terug.
In het Nationaal Museum de Bargello staat nog veel meer moois tentoongesteld. Laat u maar eens verleiden tot dromerijen bij het vele porselein en de antieke juwelen, het goud en het Venetiaans glaswerk. Opvallend is de sectie met geglazuurde terracotta werken van de kunstenaars Andrea en Giovanni Della Robbia.