Bekijk alle hotels

Basilica di Santa Croce

Een van de kerken waar u in Florence niet aan voorbij mag lopen is de Basilica di Santa Croce, de basiliek van het Heilig Kruis. Ze staat bekend als een van de mooiste gotische godshuizen van heel Italië. U vindt de basiliek aan de rand van het Piazza Santa Croce en men zegt dat op deze plek al veel eerder een kerk stond, gewijd aan de heilige Franciscus van Assisi.
Aan de bouw van de Basilica di Santa Croce werd begonnen in 1294. De kerk zag er toen nog eenvoudiger uit en is pas halverwege de 19e eeuw aan de buitenkant versierd met marmer in meerdere toonsoorten. Hierdoor kreeg ze haar gotische uiterlijk. Eenmaal binnen begint u aan een gang langs zeer waardevolle kunstschatten. Een kleine greep uit de lange lijst: heel mooi is de preekstoel, versierd met reliefs die vertellen over het leven van Franciscus van Assisi.
Het beroemde kruisbeeld van Donatello moet u zeker van dichtbij bekijken, en de grote hoeveelheid prachtige fresco’s. Ook staat de basiliek bekend om de graftombes van belangrijke Florentijnen die hier begraven liggen. Zo vond Michelangelo hier zijn laatste rustplaats, evenals de beroemde wiskundige en filosoof Galileo Galilei.
Bekijk alle hotels in Florence