Dublin met pubs en bezienswaardigheden.

Dublin is bekend om de singing pubs voor muziekliefhebbers, artiesten, musea, de Guinness Bewery maar ook om de prachtige monumenten panden als bezienswaardigheid.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Dublin

Bezienswaardigheden

Christ Church

De Vikingheerser Sitric IV gaf in 1028 opdracht tot de bouw van deze kerk, nadat hij zich tot het Christendom had bekeerd. Vroeger was de Sitric's kerk nog van hout, maar aan het einde van de twaalfde eeuw gaf de Normandische ridder Richard de Clare opdracht deze kerk te vervangen door een stenen bouwwerk, ter ere van de aartsbisschop van Dublin, Laurence O'Tool, die in 1180 in Normandie werd gevierendeeld.

Lees meer

Georgian houses

Dublins trots. De 18e eeuwse Georgiaanse huizen zijn met name te vinden in het zuiden van de stad rond Fitzwilliam Square en Merrion Square.

Lees meer

Guinness Brewery

De beste Guinness van Dublin krijg je in de Guinness brouwerij. Indien u een mooie dag uitkiest voor een bezoekje aan de brouwerij, kijkt u uit over heel Dublin en de Wicklow Mountains.

Lees meer

Heel veel cultuur

Dublin heeft een naam hoog te houden waar het gaat om cultuur. U kunt er dagen doorbrengen met het bezoeken van interessante musea, exposities en theaters.

Lees meer

Parken

Dublin is een aantal prachtige parken rijk, geniet van een heerlijk boek in een van de vele parken. Aanraders met mooi weer zijn: Phoenixpark (in het noorden van de stad), St.

Lees meer

St. Patricks Cathedral

Deze kathedraal is genoemd naar Ierlands patroonheilige, St. Patrick en is de grootste kerk van Ierland.

Lees meer

Trinity

Een van Dublins bekendste gebouwen. Met z'n enorme oppervlakte de meest indrukwekkende universiteit van Dublin.

Lees meer