Dublin met pubs en bezienswaardigheden.

Dublin is bekend om de singing pubs voor muziekliefhebbers, artiesten, musea, de Guinness Bewery maar ook om de prachtige monumenten panden als bezienswaardigheid.

’Hop on’ de groene dubbeldekker in Dublin

Dublin is een stad met veel interessante bezienswaardigheden. Ze allemaal bezoeken is nog een hele klus. Een slimme manier om in korte tijd zo veel mogelijk van Dublin te zien, is gebruikmaken van de Hopp on hopp off-bus. Deze groene variant van de rode dubbeldekker in Londen brengt u tot voor de deur van alle highlights. Stap bijvoorbeeld uit voor de poort van Trinity College, de beroemde universiteit die in heel Europa in hoog aanzien staat. Laat u rondleiden door de oude gangen en zalen en hoor welke prominenten hier hebben gestudeerd. Toppunt van charme is de universiteitsbibliotheek. Er staan meer dan 200.000 boeken, waaronder het rijk geïllustreerde Book of Kells. Naar men zegt het mooiste boek ter wereld.

Stad van kerken

Dublin heeft een heleboel kerken en twee indrukwekkende kathedralen binnen de stadsgrenzen. De middeleeuwse St. Patrick’s Cathedral is de grootste. Er is altijd gefluisterd dat de kerk werd gebouwd op de bron die de heilige Patrick gebruikte om bekeerlingen te dopen. En het mooiste is: in 1901 werd er inderdaad een waterstroom onder de kerk gevonden. Christ Church Cathedral is de oudste kathedraal en een van de highlights van Dublin. Hier vallen meteen de prachtige vloertegels op en zijn de glas-in-loodramen van een oogstrelende schoonheid. Ook liggen er kostbare zilveren en gouden schatten te kijk. Een derde bijzondere kerk is St. Michan’s Church. Er zijn gemummificeerde lichamen te zien die in de droogte van de kerkers bewaard zijn gebleven.

Whisky proeven of musea bezoeken?

Wie naar Dublin gaat, kan er niet omheen: whisky proeven. Dat kan natuurlijk gewoon in het café. Ga naar de beroemde Temple Bar met zijn opvallende rode gevels, of pak een andere kroeg in het Temple Bardistrict. Wilt u uitgebreide uitleg bij uw glas whisky, kies dan voor een tour bij Jameson Distillery of Guinness Storehouse. Eenmaal uitgeborreld zult u extra genieten van de bezienswaardigheden in Dublin. Ga fluitend een kijkje nemen bij het imposante Dublin Castle, of bezoek een van de vele musea die de stad rijk is. Het interactieve historische museum Dublinia is leuk om te doen. Het National Museum of Ireland, met zijn vele artefacten, spreekt ook enorm tot de verbeelding.

Dublin

Nog meer geweldige bezienswaardigheden