Sevilla heeft unieke historische bezienswaardigheden.

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en de bakermat van de Moorse bouwstijl waar u niet uitgekeken raakt. Bekende bezienswaardigheden, grootste kunstwerken zoals het wereldberoemde Real Alcazar en La Giralda.

Sevilla, stad van de mudejarstijl

Steeds meer mensen kiezen voor een stedentrip naar Sevilla, stad van schitterende bezienswaardigheden. Dat Sevilla zo mooi is, heeft veel te maken met de Moorse overheersing tussen de 8e en de 13e eeuw. De Moren namen een rijke beschaving mee naar Spanje. Ook toen ze vertrokken waren, bleven deze invloeden zich vermengen met het cultuurgoed. Zo ontstond de mudejarstijl, een kunst- en bouwstijl die een mix is van islamitische en christelijke uitdrukkingsvormen. Het koninklijk paleis van Sevilla, het Alcázar, is een schoolvoorbeeld. Het paleis werd vlak na de Moorse overheersing gebouwd. U ziet er Arabische boogdoorgangen en mozaïeken naast strakke, neoklassieke galerijen. Zelfs het groen in de tuinen lijkt uit twee werelden te stammen.

Wie wordt er niet vrolijk van azulejos?

Tekenend voor de mudejarstijl zijn de azulejos. Deze prachtige keramische tegeltjes komt u overal in Sevilla tegen. Historische bouwwerken zijn ermee versierd. Meer recente varianten zijn verwerkt in de muren van huizen en kroegjes, u ziet ze gewoon op straat. Loop maar eens een rondje door de wijk Barrio de Santa Cruz. In dit oude stadscentrum met zijn piepkleine steegjes wilt u op iedere straathoek wel blijven staan. Wie wordt er niet vrolijk van al die kleurige tegeltjes her en der? Azulejos worden nog volop gemaakt. Er komen steeds weer nieuwe variaties op de oorsponkelijke kunstvorm bij.

La Giralda, van minaret tot klokkentoren

Van alle bezienswaardigheden in Sevilla is La Giralda de meest symbolische. De toren, die stamt uit de Moorse tijd, was de minaret van een grote moskee. Toen de moskee plaats moest maken voor de kathedraal Santa María de la Sede, bleef La Giralda bewaard. Hij werd omgevormd tot klokkentoren. Beklim La Giralda en laat u betoveren door het uitzicht over Sevilla. Een totaal andere kijk op de stad? Die krijgt u als u over het grote Plaza de España loopt. Dit plein werd aangelegd in 1929, ter ere van de wereldtentoonstelling. Het plein is groots en statig; dit zijn begrippen die bij het trotse Spanje horen. Aandachtspunt op het plein zijn de achtenveertig prachtige fresco’s, gemaakt van…azulejos!

Sevilla

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Sevilla