La Giralda

La Giralda is hét symbool van Sevilla. De toren, die werd gebouwd tussen 1184 en 1195, is van oorsprong een minaret. Hij maakte oorspronkelijk deel uit van de moskee, toen de stad onder het bewind viel van de Berberse moslimdynastie de Almohaden, en was op dat moment de hoogste minaret ter wereld. In 1248 werd Sevilla door de Christenen veroverd en enige tijd later braken zij de moskee tot de grond toe af, alleen de minaret bleef overeind. Op de plek van de moskee verrees de kathedraal, de Catedral de Santa María de la Sede, en de toren kreeg zijn kerkelijke klok.
In de 16e eeuw werd het bovenste deel van de toren, in renaissancestijl, toegevoegd. La Giralda kreeg op dat moment ook pas zijn naam. Bovenop werd namelijk een vier meter hoog koperen beeld geplaatst dat “het geloof” uitbeeldt en dat als bijnaam La Giraldillo had. Het beeld dat u nu ziet is een kopie. La Giralda is, inclusief het beeld, 97 meter hoog.
Een bezoek aan de imposante kathedraal en het beklimmen van de toren staan vast bovenaan uw lijstje als u Sevilla bezoekt.
Adres: Plaza del Triunfo S/N.
Openingstijden: ma t/m za 11:00-17:00 uur, zondag 14:30-18:00 uur; juli en augustus dagelijks 9:30-16:00 uur