Alcázar

Het Alcázar van Sevilla, ofwel het prachtige oude koninklijk paleis, stamt uit de tijd vlak na de Moorse overheersing. De christelijke koning Pedro van Castilië gaf opdracht tot de bouw van het paleis zoals het er nu uitziet, maar al eeuwen eerder stonden er kastelen op deze plek. Veel steden in Spanje hebben een Alcázar. Sommigen werden gebouwd door Arabische machthebbers, andere door de christelijke heersers die na hen kwamen maar veel van de oosterse invloeden in de bouwstijl lieten doorwerken. Deze stijl staat bekend als de mudejar-architectuur en het Alcázar van Sevilla is er een schoolvoorbeeld van. Het gebouw heeft wat dit betreft vele gezichten. Staat u in de ene zaal oog in oog met prachtig islamitisch tegelwerk, een ander deel doet weer heel erg neoklassiek aan.
De vele buitenpatio’s en tuinen hebben een groot aandeel in de schoonheid van het Alcázar van Sevilla. Deze schaduwrijke plekken, rijkelijk aangekleed met kleurige mozaïeken, verfrissende fonteinen en chique paviljoens, zijn een lustoord voor wie even genoeg heeft van de hitte die soms de stad kan overvallen. Stel u voor hoe heersers en prinsessen hier kwamen verpozen. Hebben zij ook zo staan genieten van het fluitconcert van de vele zwaluwtjes die in de nissen en muren huizen?
Adres: Plaza del Triunfo S/N.
Openingstijden: april t/m september dagelijks 09:30-19:00 uur, oktober t/m maart dagelijks 09:30-17:00 uur. Gesloten op feestdagen.