Wat is hot in Sevilla?

Sevilla is in de loop der tijd een moderne stad geworden, maar alles ademt nog een rijk historisch en cultureel verleden. Laat haar niet langer wachten, deze Spaanse schoonheid, en kom met volle teugen van haar genieten! Maak er een geweldige stedentrip van!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Als het om winkelen gaat, doet Sevilla niet onder voor willekeurig welke grote Europese stad. De vertrouwde namen en merken hebben er allemaal een vestiging, maar daarnaast zijn er heel wat leuke spullen te scoren die u niet ergens anders vindt. Als u nu maar zorgt dat uw koffer niet al te vol is als u afreist naar deze sympathieke metropool, dan doet Sevilla de rest. Neem bijvoorbeeld ruim de tijd om het winkelgebied in het oude centrum uit te kammen. Hier loopt u van het ene leuke boetiekje naar de andere originele winkel. Vooral het gebied tussen de Plaza’s Nueva, Magdalena, Encarcion en San Francisco is wat dit betreft om te watertanden. Hier loopt u ook zo de lange autovrije winkelstraat Calle Sierpes in, waar vele bekende winkelketens hun deuren wagenwijd open hebben staan. Een andere gewilde locatie voor shopliefhebbers is de wijk Triana. Deze oude gezellige volksbuurt, die grenst aan de rivier de Guadalquivir, staat bekend om haar handgemaakte tegels, de azulejos.
Vergeet bij het maken van de boodschappenlijst niet dat de Sevillianen hun siësta in ere houden. De meeste winkels zijn dan ook tussen 14.00 uur en 16.00 uur gesloten. ’s Avonds zijn ze daarentegen langer open, gewoonlijk tot een uur of 20.00. De hele dag door kunt u terecht in winkelcentra. Heel leuk is bijvoorbeeld het omgebouwde station, Centro Comercial Plaza de Armas. Houdt u van het struinen over markten en marktjes? Dat komt mooi uit, de Sevillianen zijn er ook dol op. Wat dit betreft is er dus volop keus in de hele stad.

Sevilla

Nog meer winkelen

Top 5 Sevilla