; Bezienswaardigheden in Valencia - Stedentrips.nl

Plan uw stedentrip ValenciaWat is hot in Valencia?

Valencia is zoals Barcelona ook ooit was, zegt men wel eens. De haven, de ligging aan zee, cultuur en gezelligheid. Valencia heeft de toekomst, dat is zeker!

Bezoek, bekijk en ervaar de bezienswaardigheden van Valencia

Valencia

Valencia is zoals Barcelona ook ooit was, zegt men wel eens. De haven, de ligging aan zee, cultuur en gezelligheid. Valencia heeft de toekomst, dat is zeker!

Bezienswaardigheden

No text

Ayuntamiento, het stadhuis

Leg het hoofd maar in de nek op het sprookjesachtige Plaza Ayuntamiento, het grootste plein van Valencia. Bewonder de luisterrijke gebouwen, waaronder het oude stadhuis. Smullen geblazen voor architectuurminners.

Lees meer

Jardín del Turia

Het Jardín del Turia is geboren uit de drooglegging van de rivier de Turia. Nu is er in de oude bedding, langs de rand van het centrum, een langgerekt groen park. Wat? Een waar lustoord is het.

Lees meer
No text

Kathedraal La Seo

De kathedraal La Seu, met daarnaast de klokkentoren, is een in het oog springende mix van stijlen. Binnenin de kathedraal kunt u op zoek naar… de Heilige Graal! La Seu heeft de historische beker al eeuwen binnen haar muren.

Lees meer

Kerk van San Juan del Hospital

Ingetogen en sfeervol, dat is de Kerk van San Juan del Hospital, de oudste kerk van Valencia. Een niet te missen juweeltje voor kunstliefhebbers en geschiedenisminners.

Lees meer
No text

La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y de las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap. Publiekstrekker nummero één van Valencia, en dat is niet voor niks. Er is van alles te doen en te zien in dit futuristische oord.

Lees meer

La Lonja

Het uitspreken van de naam La Lonja, de oude zijdebeurs, doet de harten van de Valencianen sneller kloppen. Wat zijn ze trots op de geschiedenis die aan La Lonja verbonden is.

Lees meer

Mercado Central

Mercado Central is de grootste overdekte markthal van Europa. Middenin Valencia, zes dagen per week geopend. Toeristen en locals slaan hier gebroederlijk hun slag.

Lees meer

Museo de Bellas Artes

Eén grote ode aan toonaangevende kunstenaars, dat is het Museo de Bellas Artes, het museum van de Schone Kunsten. Ook het gebouw zelf mag er zijn, het valt al van verre op door zijn grote glimmende koepel.

Lees meer

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen heeft een ongewone geschiedenis. Het wekelijkse Watertribunaal doet er al eeuwenlang uitspraak in geschillenkwesties tussen boeren. Gewoon buiten, voor de deur van de kathedraal.

Lees meer

Plaza Redonda

Plaza Redonda, het intieme ronde pleintje in het hart van de stad, geeft de geest van Valencia weer: verrassend en ongecompliceerd. Traditionele handwerklieden vertonen er kunsten op hun dooie akkertje.

Lees meer

Torres de Serranos

Bij Torres de Serranos, de oude stadstorens van Valencia, heeft zich in het verleden nogal wat afgespeeld. Wapperende vlaggen, hoog bezoek. Door de mand gevallen witteboordencriminelen werden met veel trompetgeschal in de Torres de Serranos opgesloten.

Lees meer