Valancia biedt oude en futuristische bezienswaardigheden.

Valencia is naast havenstad ook een stad met vele historische gebouwen maar heeft ook vernieuwingen ondergaan zoals het futuristische en wereldberoemde bezienswaardigheid La Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis naar Valencia ontvangt u een voucher voor een gratis Horchata met farton!

Valencia, verrukkelijke mengelmoes van stijlen

De bezienswaardigheden in Valencia getuigen van een bewogen geschiedenis. Door de tijden heen heeft de stad onder het bewind gestaan van Romeinen, Moren, Fransen en Engelsen. Zo is ze een verrukkelijke mengelmoes van invloeden geworden. Een voorbeeld: nergens ter wereld vindt u een veelzijdiger kathedraal dan La Seu. Verschillende bouwstijlen zijn vrolijk door elkaar gebruikt en het resultaat is ontzettend charmant. De kathedraal staat in het historische centrum, El Carmen. Deze oergezellige wijk heeft al net zoveel verschillende gezichten, maar is tegelijkertijd ook helemaal Spaans. U zult er genotvolle uurtjes doorbrengen met wandelen, rondkijken en uitblazen boven een bordje tapas.

La Lonja, trots van de stad

Omdat Valencia aan de kust ligt, heeft de stad volop meegedaan toen in het verleden de wereldhandel over zee op gang kwam. Uit die ‘Gouden Eeuw van Valencia’ stamt La Lonja, de zijdebeurs, gebouwd in laatgotische stijl. Binnen ziet u de Sala de Contratación, de grote zaal met hoge spiraalzuilen en glimmende vloeren. Hier zijn heel wat zaken beklonken tussen Spanjaarden en Oosterse stoffenhandelaren. Een andere highlight op uw lijstje mag het plein Plaza Ayuntamiento zijn, dat omringd wordt door deftige gebouwen. Topattractie is het stadhuis uit de 18e eeuw, en ook het oude postkantoor met de glazen koepel is zeer de moeite waard.

Kunst en wetenschap vinden elkaar

Geweldig, al die geschiedenis! Des te groter is het contrast met de hypermoderne Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Deze Stad van Kunst en Wetenschap is een van de meest geprezen bezienswaardigheden in Valencia. Het themapark beoogt kunst en wetenschap aan elkaar te koppelen en dat begint al bij het uiterlijk van de zes futuristische bouwwerken die er staan. Stap een wereld binnen van moderne beeld- en geluidtechnologie, dans en muziek, beeldende kunst, exposities en mode. En dan is er ook nog plaats voor een immens zeeaquarium en een interactief museum. U vindt De Ciudad aan de zuidkant van het Turiapark.

Valencia

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Valencia