Wat is hot in Valencia?

Er bevinden zich vele historische gebouwen, de haven, de ligging aan zee, cultuur en zeker de gezelligheid. Een stedentrip naar Valencia is absoluut een bezoek waard.

Bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes in Valencia

Eten en drinken in Valencia? Dan zijn er twee dingen die u niet mag skippen. Eén: het drinken van Aqua de Valencia, de lokale cocktail op basis van sinaasappelsap, wodka, gin, cava en suiker. En twee: het bestellen van een bord paella, het traditionele rijstgerecht dat iedereen wel kent en dat oorspronkelijk uit Valencia komt. Paella werd in deze stad meer dan duizend jaar geleden voor het eerst gemaakt, een mix van door de Moren in het achterland verbouwde rijst en voedingsbronnen uit de directe omgeving, zoals vis, schaaldieren en kip. Valencia is maar wat trots op zijn paella en u kunt in de stad dan ook kiezen uit een hele reeks prima paellarestaurants. En wie gaat eten en drinken in Valencia gaat zeker ook een keer zitten voor dat andere typisch Spaanse maaltje: tapas!

Valencia

Eten en drinken

Cervecería La Principal

Restaurant Cervecería La Principal is een gezellig bierenzaakje. En naast dat schuimende Valenciaanse pilsje ligt in dit restaurant een kaart waarop een onuitputtelijke hoeveelheid heerlijke schotels vermeld staat.

Lees meer

El Coso del Mar

El Coso del Mar, wie wil in dit restaurant niet een keer eten! Lunchen of dineren is super op het terras aan zee, maar binnen is het ook gezellig.

Lees meer

El Gastronomo

Bij El Gastronomo, restaurant voor de doorgewinterde gastronoom, weten ze hoe ze een lekkere vleesschotel moeten bereiden. Liever vis? Dat kunnen ze ook…

Lees meer

Nonno

Nonno is een restaurant zonder pretenties, maar pas op, want ondertussen zetten de koks hier de lekkerste innovatieve gerechten op tafel.

Lees meer

Palace Fesol

Bij restaurant Palace Fesol worden traditionele gerechten geserveerd. Een paella of fideuà, wat gaat het vandaag worden? Eigenlijk maakt het niet uit, want alles smaakt prima bij Palace Fesol.

Lees meer