Wat is hot in Brugge?

Brugge heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed weten te behouden; niet voor niets staat het centrum sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Brugge ademt sfeer uit en die sfeer komt ook zeker terug in de gastronomie van deze stad. De mogelijkheden in Brugge zijn uitermate divers. Of het nu gaat om een lunch, romantische diner of gewoon een pintje op het terras of in de kroeg, in Brugge zit u altijd goed.

Brugge

Eten en drinken

't Botaniekske

Brugs eethuisje anno 1642 't Botaniekske ligt vlakbij het Astridpark en op wandelafstand van de Grote Markt. Het gezellige restaurant is ondergebracht in een oud pand uit 1612.

Lees meer

't Brugs Beertje

Bekend café met meer dan 300 soorten bier. De inrichting van 't Brugs Beertje is voornamelijk gericht op sfeer en gezelligheid; de vele bieritems langs de muur en bar staan garant voor de juiste stemming.

Lees meer

Cafedraal

Zeer sfeervol, stijlvol en romantisch visrestaurant met terras in hartje Brugge. Het restaurant bevindt zich in een 15e eeuws pand.

Lees meer

De Karmeliet

Brugges beste restaurant in een stijlvol pand met Belgische keuken. In het drie sterren toprestaurant De Karmeliet kunt u zowel de Belgische gastronomie à la carte ontdekken of kunt u kiezen voor tot de verbeelding sprekende menu's zoals "Het Vlakke Land" en "Brugge die Scone".

Lees meer

De Snippe

Sfeervol restaurant in een 18e eeuws herenhuis. Exclusief 3 sterren restaurant met een uitstekende kaart.

Lees meer

De Versteende Nacht

Met regelmatig live optredens in het weekend. Het eet- en praatcafé met 70% jazz en 30% blues, kleinkunst en chansons "De Versteende Nacht" is een goede plaats om rustig iets te drinken en te praten.

Lees meer

Le Panier d'Or

. .

Lees meer

Staminee De Garre

Typisch Brugs biercafé met 127 verschillende bieren, ligt verscholen in het kleinste steegje van Brugge. Bier is één van de belangrijkste specialiteiten van Vlaanderen.

Lees meer

Vlissinghe

Het oudste café van Brugge. Café Vlissinghe is sinds 1515 ononderbroken uitgebaat als herberg en café.

Lees meer