Parque Eduardo Vll

Achter het plein Marguês de Pombal, in het centrum van Lissabon, ligt het Parque Eduardo VII, dat ongeveer 25 hectare groot is. Vanuit het centrale gedeelte heeft u een mooi uitzicht over een deel van de stad, en in de oostelijke en westelijke delen van het park kunt u bijkomen van het sightseeën of schuilen op het heetst van de dag.

Geometrie en kunst
Het park dateert uit het begin van de 20e eeuw, is vernoemd naar de Engelse koning Edward VII en een bewijs van de sterke band tussen Portugal en Engeland in die tijd. Het park is prachtig aangelegd en onderhouden. Het centrale deel bestaat uit een flink grasveld met geometrisch aangeplante, lage haagjes. Het oostelijke deel is wat wilder en beschikt over meer schaduw, een kleurige bloementuin, waterpartijen en kunstwerken.

Exotische plantengroei
Breng zeker ook een bezoek aan de plantenkassen, de "Estufas", aan de westzijde van het Parque Eduardo Vll. In het complex, dat al bijna honderd jaar geleden werd aangelegd door tuinarchitect Raul Carapinha, brengt u tijd door te midden van een keur aan exotische plantengroei en het is er goed toeven. De toegang tot het park is gratis, u betaalt alleen entree voor de toegang tot het kassencomplex.

Adres: Alameda Cardeal Cerejeira
Metro: Marquês de Pombal/São Sebastião/Parque
Openingstijden estufas: Zomer 10.00-19.00 uur, winter 9.00-17.00 uur.
Prijzen: Park gratis, kassen €3,10
(prijzen en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)