Monumento Cristo Rei

Een honderd meter hoog monument van Christus. Gelegen aan de zuidelijke oever van de Taag en bij de Ponte de 25 abril (brug over de Taag). Boven op de heuvel staat het honderd meter hoge monument van Christus, waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over de stad.

Rio de Janeiro

Het Christusbeeld staat met de armen gespreid richting Lissabon en lijkt als twee druppels water op het grote beroemde beeld dat waakt over Rio de Janeiro in Brazilië. In feite is het Portugese beeld daar ook op geënt. Het beeld staat op een 82 meter hoge voet, bestaande uit vier pilaren, waarvan twee aan de binnenkant voorzien zijn van een lift. Het Christusbeeld zelf is 28 meter hoog. Aan de voet van het beeld is een bezoekersplatform ingericht, vanwaaruit u in de verte kunt kijken.

Smeekbeden verhoord

Het idee voor het Monumento Cristo Rei ontstond aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog, toen Portugal de hemel bad het land niet mee te slepen in de oorlog. Als zoenoffer zou een kolossaal Christusbeeld worden neergezet. De smeekbeden werden verhoord want Portugal behield een neutrale status maar de constructie van het monument nam pas in 1949 een aanvang en het duurde maar liefst tien jaar voordat het Christusbeeld af was. Nadien werden een restaurant en twee slaapzalen gebouwd, voornamelijk om pelgrims op te kunnen vangen.

Adres: Alto do Pragal, Avenida Cristo Rei, 2800-058 Almada
Tel: +351 21 275 1000
Metro: Almada
Openingstijden: 's Winters dagelijks 9.00-18.30 uur, 's zomers ma-vr 9.30-18.30, za en zo 9.30-19.00 uur.
Prijzen: €4,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)