Wat is hot in Lissabon?

Lissabon heeft een ziel. Melancholische, prachtige fado-muziek klinkt regelmatig door de straten van de Bairro Alto of Alfama loopt. Lissabon is zielsmooi!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Als u besluit te gaan winkelen in Lissabon, moet u even een insteek kiezen. Wilt u gezellig rondsnuffelen en zich op en top toerist voelen? Dan is de wijk Baixa de beste uitvalsbasis. Hier staan de winkelstraten bol van de handel in grappige spullen en cadeautjes, maar u vindt er ook authentieke producten als versierd keramiek en “azulejos”, de beroemde wandtegeltjes. Wilt u zich vooral vergapen aan chique? Slenter dan over de dure boulevard Avenida da Liberdade. Weet u precies wat u zoekt en wilt u recht op uw doel af, dan kunt u het best naar een van de megagrote winkelcentra gaan, naar Amoreiras Shopping Center bijvoorbeeld, of naar Centro Colombo. En tot slot: winkelen in Lissabon betekent ook een bezoek aan de markt, waar het hart van iedere rechtgeaarde Portugees naar uitgaat.

Lissabon

Winkelen

Amoreiras Shopping Center

Amoreiras Shopping Center is eigenlijk een stad in een stad. Onder het dak van dit winkelwalhalla vindt u naast honderden winkels ook vijftig restaurants, zeven bioscoopzalen en zelfs een katholieke kerk. Amoreiras Shopping Center zult u niet snel met lege boodschappentassen verlaten.

Lees meer

Caza das Vellas Lorento

Caza das Vellas Lorento lijkt wel een museum. Een kaarsenmuseum welteverstaan. Bij Caza das Vellas Lorento koopt u handgemaakte kaarsen in uw favoriete geuren, kleuren en vormen. Leuk voor later, als aandenken aan uw stedentrip, of als handig mee te nemen cadeautje voor de thuisblijvers.

Lees meer

Centro Colombo

Bij Centro Colombo, het grootste warenhuis van Lissabon, lopen zowel toeristen als Lissabonezen de deur plat. U kunt bij Centro Colombo van 's morgens vroeg tot 's avonds laat tijd doorbrengen, zonder u ook maar één seconde te vervelen. Zin in shoppen? Kom hier een paar euro's stukslaan!

Lees meer

Markten

Wie de markt opgaat tijdens zijn stedenreis, doet een slimme zet. Met een bezoek aan de markt slaat u twee vliegen in één klap. U ziet Lissabon's meest authentieke gezicht en u scoort leuke spullen voor een prikkie. De meeste markten openen al vroeg en dit is de beste tijd om te gaan.

Lees meer

Shoppen in Lissabon

Shoppen in Lissabon kan goed. Of u nu alleen wat leuke souvenirs voor thuis wilt meenemen of uitgebreid voor uw kledingkast wilt inslaan, in Lissabon slaagt u hoe dan ook. Shoppen kan in Lissabon in grote warenhuizen maar ook in kleine, intieme zaakjes. Even de koffer wegen voor u weer vertrekt!

Lees meer

Shopping area's

De echte shopping area's in Lissabon zijn op één hand te tellen. De winkels zijn vooral rond een aantal grote boulevards gevestigd en daar wordt dan ook druk geshopt. Zwaai voor een middagje shoppen in Lissabon bij voorkeur af naar een van de straten en wijken die wij voor u selecteerden.

Lees meer

Warenhuizen

De warenhuizen van Lissabon worden dagelijks druk bezocht, zowel door toeristen als door de Portugezen zelf. Handig om alle aankopen in één keer rond te hebben en tussendoor te genieten van een lekkere lunch of een uurtje fitnessen. Wij deden een kleine greep uit het aanbod van warenhuizen.

Lees meer