Markten

In Lissabon mag een bezoek aan de lokale markt niet ontbreken. Hier proeft u, naast lekkere hapjes, ook goed de Portugese sfeer. Neem tenminste een bezoek aan een van de volgende markten op in uw programma.

Feira da Ladra

De bekendste en grootste markt van Lissabon is Feira da Ladra. Deze vlooienmarkt is zeker de moeite waard maar u moet flink afdingen. De markt heeft niet voor niets de bijnaam "de dievenmarkt". Antiek, keramiek en zelfgemaakte hoeden worden hier verkocht.
Adres: Campo de Santa Clara, São Vicente
Tram: Lisboa (Sta. Apolónia)
Open: di-za 6.00-16.00 uur.

Mercado do Campo de Ourique

Dit is een markt in mediterrane sferen, compleet met geuren en kleuren van de lokale delicatessen. Er wordt hier een grote verscheidenheid aan hoge kwaliteitsproducten aangeboden, waaronder heerlijke verse olijven.
Adres: Rua Francisco Metrass/Rua Coelho da Rocha.
Bus: 9, 18, Escola Manuel Da Maia.
Open: ma-za 7.00-14.00 uur.

Praça de Espanha

Voor horloges, zonnebrillen, cd's enzovoort kunt u het best koers zetten naar Praça de Espanha. Dit is een levendige markt op een druk verkeersplein.
Adres: Praça de Espanha
Metro: Praça de Espanha
Open: ma-za 9.00-19.00 uur.

Mercado da Ribiera

Tegenover het treinstation ligt de overdekte markt Mercado da Ribiera. Hier vindt u vele souvenirwinkels, die de fakkel steeds meer overnemen van de etenswarenwinkeltjes. U moet wel goed oppassen voor de hoge prijzen op de markt. Ook lopen er veel zakkenrollers tussen het winkelend publiek.
Adres: Avenida 24 de Julho
Metro: Cais do Sodré
Open: ma-za 6.00-14.00 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)