Shopping area's

Naast de grote warenhuizen waar van alles en nog wat te koop is, kunt u er ook in de stad op uit trekken om te gaan winkelen. U kunt dan het beste naar een van de volgende shopping area's gaan.

Rua Augusta
Deze boulevard in de wijk Baixa is veruit de bekendste winkelstraat van Lissabon en ook in het omliggende gebied kunt u zich helemaal uitleven. Op de Rua Augusta vindt u internationale modehuizen, maar ook Portugese merken zijn er ruim vertegenwoordigd. U treft er vestigingen van bijvoorbeeld Zara en H&M. Bezichtig tijdens het shoppen in dit levendige centrum ook de Arco Triunfal, de triomfboog die is gebouwd ter nagedachtenis aan de aardbeving van 1755. Heel prettig: dit winkelgebied is autovrij.
Metro: Baixa/Chiado

Rua do Carmo
In de levendige stadswijk Chiado kunt u prima winkelen in de Rua do Carmo. U treft hier vestigingen van moderne winkels als H&M maar u komt er ook kleine boetiekjes tegen. In de Rua Garrett kunt u rondneuzen in een zeer oude boekwinkel, Bertrand.
Metro: Baixa/Chiado

Avenida da Liberdade
Bent u in voor chique winkelen en wilt u rondneuzen bij grote namen als Prada, Luis Vuitton en Armani? Dan moet u gaan voor de Avenida da Liberdade. Hier is het vooral window-shoppen of heel veel geld uitgeven wat de klok slaat.
Metro: Avenida

Baixa
Als u kiest voor de wijk Baixa vindt u leuke authentieke spullen maar het is wel even zoeken. Er is namelijk ook een grote hoeveelheid kitsch te koop. U kunt hier toch slagen voor typisch Portugese souvenirs als keramiek en kant en er zijn ook nog steeds, van oudsher, veel juweliers gevestigd. Een Portugees souvenir bij uitstek: een goede fles port.
Metro: Baixa/Chiado