Shoppen in Lissabon

Lissabon beschikt over een ruim aanbod van winkels. Of u nu van antiek, boeken, specialiteiten, delicatessen of mode houdt, voor ieder wat wils. De grote winkelcentra zijn zeven dagen per week geopend, op nationale feestdagen na. Voor de kleinere winkels geldt vaak dat ze tussen 13.00 uur en 15.00 uur gesloten zijn. Ze zijn dan wel weer tot 19.00 uur 's avonds open. Op zaterdagmiddag en op zondag houden veel winkels hun deuren op slot. (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Kleinere zaakjes en intieme markten
In Lissabon treft u een aantal winkelgebieden waar veel toeristen komen, maar er zijn ook interessante gebieden die minder bekend zijn. Deze geven juist een leuk beeld van de Portugese cultuur, u vindt er de kleinere zaakjes en hier zijn ook de wat intiemere markten te vinden. U slaagt er zeker voor een leuk aandenken aan uw stedenreis en voor cadeautjes voor het thuisfront.

Exclusieve Portugese merken
Om te slagen voor kleding kan men beter de grote warenhuizen en winkelcentra opzoeken, omdat hier vaker de internationale kledingmerken te vinden zijn, evenals de exclusieve Portugese merken.