Wat is hot in Lissabon?

Lissabon heeft een ziel. Melancholische, prachtige fado-muziek klinkt regelmatig door de straten van de Bairro Alto of Alfama loopt. Lissabon is zielsmooi!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Uitgaan in Lissabon betekent kennismaken met fado. Dit muziekgenre met zijn hartverscheurende liederen werd geboren in de arme buurten van de stad, rond 1900, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO onder de titel “immaterieel erfgoed”. Slenter ’s avonds door Bairro Alto, de oude stad, en laat u betoveren, want in de kroegen en restaurants hier kunt u genieten van de fado. Bairro Alto is overigens één grote hotspot als de avond valt. Iedereen die van vertier houdt, vindt hier de bar of club die hem past. Bij mooi weer feesten de mensen gewoon door op straat, voor de deur. Wie nog verder op avontuur wil, kan naar Docas de Santo Amaro. Dit in onbruik geraakte havengebied aan de Taag is omgebouwd tot een zinderende stapzone, en het toppunt van hip uitgaan in Lissabon.

Lissabon

Uitgaan

Adega Machado

Adega Machado laat u zwelgen in de melancholische klanken van de Portugese fado. Lissabon was de bakermat van deze muziekstijl. Bij Adega Machado klinkt de fado, net als in veel andere bars en restaurants, al sinds jaar en dag. Laat u meevoeren op de zielepijn van de fadista's.

Lees meer

Arte Lisboa

Arte Lisboa neemt de kunstliefhebber mee naar de uithoeken van nieuwe mogelijkheden. De laatste projecten, technieken en toepassingen hebben een plek op het Arte Lisboa-festival. Neem een kijkje als u de stad in november bezoekt, want actueler dan dit kunt u hedendaagse kunst niet krijgen.

Lees meer

Bairro Alto

De wijk Bairro Alto is waarschijnlijk een van de eerste bezienswaardigheden die u onder ogen krijgt als u naar Lissabon gaat. Bairro Alto, de oude veelkleurige buurt, is uitgegroeid tot een echte hotspot en vooral 's avonds barst het er van de gezelligheid. Uw avondje uit kan beginnen.

Lees meer

BaixAnima

BaixAnima is een gratis festival dat druk bezocht wordt door Portugese families, toeristen met en zonder kinderen en liefhebbers van straatkunst. BaixAnima bezielt toeschouwers met indrukwekkende kunsten, grappen en grollen en brengt de binnenstad van Lissabon in feeststemming.

Lees meer

Bars

Bars proberen u vaak naar binnen te lokken met hartverscheurende fadomuziek. Vaak met succes! Lissabon heeft echt geen gebrek aan gezellige, knusse en trendy bars. Pik er een uit, ga er eens lekker voor zitten en geniet zij aan zij met de Portugezen van een ontspannen avond.

Lees meer

Benfica

Benfica, Portugal's populaire voetbalclub, heet u van harte welkom in het stadion Estádio Da Luz. Bij Benfica hebben ook Nederlandse voetballers gespeeld, waaronder Pierre van Hooijdonk en Gaston Taument. Fans kunnen natuurlijk een kaartje kopen voor een van de wedstrijden op het programma.

Lees meer

Carnaval

Carnaval in Lissabon, dat is me het feestje wel! Als we het over het "carnavallende" zuiden hebben, dan kunnen ze daar in Lissabon over meepraten. Carnaval in Lissabon roept beelden op van Rio de Janeiro: prachtige kostuums, schaars geklede dames en wiegende dans. Laat u meeslepen...

Lees meer

Dia da Liberdade

Als u de Dia da Liberdade meekrijgt tijdens uw bezoek aan Lissabon, neemt u een echte duik in de Portugese cultuur. De Dia da Liberdade is voor de Portugezen wat Bevrijdingsdag is voor ons. Verlost worden van een lang gedragen juk: dat moet gevierd worden! Haak vandaag aan bij de Lissabonezen.

Lees meer

Discotheken/Clubs

In de discotheken van Lissabon is het tot 's morgens vroeg feest. De stad heeft een reputatie hoog te houden als het om het nachtleven gaat en men mag dus verwachten dat een avondje uit een groot succes wordt. De discotheken die aan het water liggen hebben natuurlijk een groot loungeterras.

Lees meer

DocLisboa

DocLisboa brengt jaarlijks eind oktober meer dan tweehonderd documentaires op het witte doek in Lissabon. DocLisboa besteedt nadrukkelijk aandacht aan de meest inspirerende documentaires en onderzoekt mogelijke variaties binnen dit genre. Bestel popcorn en geniet mee.

Lees meer

Estoril Jazz Festival

Het Estoril Jazz Festival geniet grote bekendheid in Portugal. Waar kan men zo'n feestje van de jazz ook beter vieren dan in een fijne Portugese kustplaats in mei? Estoril Jazz Festival stelt jazzliefhebbers zeker niet teleur en maakt uw reis naar Lissabon extra swingend.

Lees meer

Evenementen

Lissabon is de stad van de evenementen. Naast de traditionele volksfeesten, waarbij blije mensen hun heiligen eren of de zee bezingen, is er ook van alles te doen op het gebied van theater, film en sport. Een gewaarschuwd mens telt voor twee: uw stedentrip belooft heel leuk te worden!

Lees meer

Fado

De fado spreekt van hart tot hart. Lissabon zou Lissabon niet zijn zonder de droevige, verwaaide klanken van de fado. Deze muziekstijl ontstond onder het rauwe volk in het afvoerputje van de maatschappij. Tegenwoordig is de fado onsterfelijk populair en spreekt zij hele volksstammen aan.

Lees meer

Feira do Livro

Feira do Livro biedt uren snuffelplezier voor boekenwurmen. Op Feira do Livro slaagt u voor originele boekexemplaren van Portugese schrijvers en vindt u zeker ook juweeltjes van auteurs uit andere Europese landen. Een aantal bijzondere aankopen ligt op deze beurs te wachten op een ereplaats in uw boekenkast.

Lees meer

Festa do Fado

Het Festa do Fado laat van zich horen op een warme zomeravond, als de sterren fonkelen aan de hemel boven het kasteel van Saõ Jorge. Tijdens dit Festa do Fado stijgen muzikale melancholieke smeekbeden op van tussen de muren van het fort, en het is een belevenis om daar bij te kunnen zijn.

Lees meer

Festas Dos Santos Populares

De Festas Dos Santos Populares, de heiligenfeesten, zetten Lissabon iedere zomer op zijn kop. Wie het geluk heeft de Festas Dos Santos Populares mee te maken, is verzekerd van een paar unieke foto's in het vakantieboek, maar dat niet alleen. Dit feestje vraagt om herhaling. Volgende zomer?

Lees meer

Festival Dos Oceanos

Het Festival Dos Oceanos brengt vrolijkheid en feest naar de stad. Waai met alle winden mee en begeef u met heel Lissabon naar de oever van de Taag om dit populaire twee weken durende Festival Dos Oceanos te vieren. Straattheater en muziek, kunst en lekkere hapjes...en bijna alles is gratis!

Lees meer

Fia Lisboa

Fia Lisboa biedt de handwerkliefhebber een hele nieuwe kijk op zijn hobby. Wat u te zien krijgt op de Fia Lisboa handwerkbeurs overtreft vast uw verwachtingen: handwerk en kunst lijken hier soms niet van elkaar te onderscheiden. Doe ideeën op voor thuis en ga zeker niet met lege handen weg.

Lees meer

Hotspots in Lissabon

Wie de hotspots in Lissabon eenmaal heeft gevonden wil er voorlopig niet meer weg. Lissabon is een uitgaansstad van niveau en hotspots zijn er dan ook in veelvoud! Even op gang komen in Bairro Alto en dan door naar een van de trendy uitgaansgebieden, waar het feesten laat begint maar nooit meer stopt.

Lees meer

Jazz em Agosto

Jazz em Agosto swingt de pan uit. De Calouste Gulbenkian Foundation, opgericht ter ere van de gelijknamige zakenman en kunstminnaar, organiseert ieder jaar in augustus Jazz em Agosto. In de zinderende hitte van zomers Lissabon geniet u tien dagen lang van één top-optreden per dag.

Lees meer

Lisbon Fish & Flavours Festival

Op het Lisbon Fish & Flavours Festival bieden topkoks tegen elkaar op als het gaat om het bereiden van de smakelijkste visschotels, maar ook geven ze graag wat van hun geheimen prijs tijdens interessante kookworkshops. Het Lisbon Fish & Flavours Festival is een buitenkans voor lekkerbekken.

Lees meer

Marathon van Lissabon

De Marathon van Lissabon zorgt ieder jaar weer voor veel toeloop naar de stad. Portugal is een populair marathonland en van heinde en verre komen de renners en hun supporters in het najaar naar Lissabon. De Marathon van Lissabon volgt een route met een magnifiek uitzicht over het water.

Lees meer

MOTELx

MOTELx, het festival van de horrorfilm, biedt een bloedstollend programma met lange en korte producties. MOTELx opent zijn deuren in september, om ze met een veelzeggende klik achter u in het slot te laten vallen. Houdt u vast aan de stoelleuning en blijf uw buurman in de gaten houden...

Lees meer

MotoGP

De MotoGP is ieder jaar weer een hele happening en veel hotels in de omgeving van het plaatsje Estoril zitten dan overvol. De MotoGP is een evenement van formaat en het is raadzaam om, als u hierbij wilt zijn, ruim van tevoren kaarten te bestellen en een trip richting Lissabon te boeken.

Lees meer

Noite Mágica

Noite Mágica is de zangerige Portugese benaming voor Oudejaarsnacht. Laat ze maar knallen, die champagnekurken, want het nieuwe jaar begint goed in Lissabon. Noite Mágica heeft magische momenten in petto, ga naar een van de hotspots en ervaar het zelf. Feliz ano novo!

Lees meer

Palmela Wijnfestival

Het Palmela Wijnfestival is de moeite waard om op uw programma te zetten als u in de nazomer een bezoek brengt aan Lissabon. Het Palmela Wijnfestival biedt een sfeervol inkijkje in de echte ziel van Portugal. Mocht u het te ver weg vinden, dan moet u toch eens een echt Palmelawijntje bij uw eten bestellen.

Lees meer

Parque das Nações

Parque das Nações is een echte publiekstrekker voor Lissabon. Waar Parque das Nações vroeger één grote openluchttentoonstelling was, worden nu vooral de hippe stedelingen en toeristen naar het park getrokken. Met een hele lijst leuke activiteiten vlak bij elkaar kan uw dag niet meer stuk.

Lees meer

Solar de Vinho

Portliefhebbers opgelet. Alle port die overblijft na het testen van port bij het port-wijninstituut wordt geschonken aan Solar de Vinho.

Lees meer

Sporting

Voetbalfans kunnen voor een spannende wedstrijd terecht bij het Lissabonese Sporting. In het stadion Estádio José Alvalade, ten noorden van Lissabon, gaat regelmatig het dak eraf en u kunt daar bij zijn. Sporting bracht in het verleden grote namen voort en nog steeds wordt hier topvoetbal gespeeld.

Lees meer

Super Bock Super Rock

Super Bock Super Rock trekt ieder jaar een grote schare bezoekers naar de kustplaats Sesimbra. Jong en ouder, Portugees en niet-Portugees, het publiek is heel divers op het Super Bock Super Rock Festival. Met een lekker koud Super Bock biertje in de hand geniet men gebroederlijk van drie dagen popmuziek.

Lees meer

Uitgaan in Lissabon

Uitgaan in Lissabon is fantastisch! De Portugezen weten wat feesten is en ze zorgen ervoor dat hun geliefde Lissabon 's avonds één grote hotspot wordt. De stad is ook een echte favoriet onder party-toeristen. Laat de fado alle dagelijkse sores verdrijven en kom dansen aan de oever van de Taag.

Lees meer