Parque das Nações

Vertier voor iedereen. Hier heeft de Expo '98 plaatsgevonden en hier vindt u voor ieder wat wils, van discotheken tot bars en restaurants.

Wit staal
Het moderne oostelijk Lissabon, met zijn strakke gebouwen en torens en bruggen van wit staal, heeft een totaal andere sfeer dan de oude historische wijken in de binnenstad. In deze moderne entourage vindt u Parque das Nações. Het voormalige terrein van de Wereldtentoonstelling biedt vandaag de dag een scala van entertainmentmogelijkheden. In het warenhuis Vasco da Gama verdwaalt u bijna op zoek naar leuke koopjes, en bij het enorme aquarium Oceanarium kijkt u uw ogen uit.

Uitzicht
Leuk is de kabelbaan, die u langs het water voert en een mooi uitzicht biedt. De toren Torre Vasco da Gama, met zijn zeil van staal, kunt u beklimmen en ook hiervandaan zijn een paar mooie foto's zo gemaakt. De inwendige mens komt aan zijn trekken in een van de restaurants en ook voor een drankje en een dansje kunt u hier terecht. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het metrostation Oriente, dat in zijn geheel één groot kunstwerk is.

Waar: Parque das Nações, Alameda dos Oceanos
Tel: 21 8957116
Metro: Oriente