Bekijk alle hotels

Evenementen

Net als andere landen met een zwoel klimaat, is Portugal bijna het hele jaar door een perfect decor voor uitgebreide vieringen in de buitenlucht. De festivals, buitenfeesten en sportevenementen zijn in Lissabon dan ook niet van de lucht.

Festival Dos Oceanos
Wie van straattheater houdt kan zijn hart ophalen in de zomermaanden. Ieder weekend trekken dan allerlei theatergroepjes door de stad om het publiek te vermaken. Tijdens het Festival Dos Oceanos in juli maakt u kennis met de liefde van de Portugezen voor de zee, en kunt u deelnemen aan allerlei, veelal gratis activiteiten op de oever van de Taag.

Naar hartenlust feestvieren
Voor de grote muziekfestivals moet men een stukje de stad uit en dat is maar goed ook, want zo kunnen doorgewinterde feestvierders zich naar hartenlust laten gaan. Koop bijvoorbeeld een ticket voor het populaire Super Bock Super Rock Festival, op zo'n 30 kilometer van de stad. Wie van jazz houdt reist af naar Estoril, naar het festival Jazz em Agosto.

Sportevenementen
Lissabon staat, naast bijvoorbeeld zijn carnaval, zijn Fish & Flavours Festival en zijn heiligen- en fadofeesten, ook bekend om zijn sportevenementen. De Marathon van Lissabon is zeer populair, er wordt druk gejuicht bij wedstrijden van de voetbalclubs Benfica en Sporting en ieder jaar wordt op het circuit van Estoril de Grand Prix verreden. Kortom: geen stad is zo in voor een feestje als het zonnige Lissabon.
Bekijk alle hotels in Lissabon