Wat is hot in Lissabon?

Lissabon heeft een ziel. Melancholische, prachtige fado-muziek klinkt regelmatig door de straten van de Bairro Alto of Alfama loopt. Lissabon is zielsmooi!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Als u toe bent aan eten en drinken in Lissabon, moet u in Bairro Alto zijn. In deze buurt wemelt het van de gezellige tentjes. Vanaf een uur of 20.30 beginnen de Portugezen aan hun avondmaal, dus tot die tijd kunt u zich mooi vermaken met het aperitief. Portugal is een echt visland en de koks combineren verse vis graag met allerlei schaaldieren in soepen en stoofpotten. Het nationale gerecht is Bacalhau, oftewel stokvis. Heeft u toch liever vlees? Dan kunt u gerust zijn, want smakelijke biefstuk, lamsvlees en varkensvlees gooien eveneens hoge ogen op de menukaarten. Ook de vegetariër komt steeds beter aan zijn trekken als het gaat om eten en drinken in Lissabon. Plan zeker tijd in voor koffie, want dankzij de oude banden met Brazilië drinkt u in de stad de meest geurige varianten.

Lissabon

Eten en drinken

No text

Cervejaria Trindade

Bij Cervejaria Trindade is het goed toeven. Behalve om zijn prima Portugese keuken staat Cervejaria Trindade ook bekend om zijn lekkere steaks. Na een dag lang struinen door Chiado en Bairro Alto gaat u bij Cervejaria Trindade nog even verder met sightseeing: de entourage is een lust voor het oog.

Lees meer

Bica do Sapato

Bica do Sapato is romantisch gelegen op de oever van de rivier de Taag. Bij Bica do Sapato treft u, naast een prachtig uitzicht, ook een fijne, trendy sfeer. De gerechten zijn tot in de puntjes verzorgd, zowel wat betreft de combinaties van ingrediënten als de wijze van presenteren.

Lees meer

Charcutaria Lisboa

Charcutaria Lisboa wordt gerund door Manuel Martins, een echte kenner van vleeswaren. Wie bij Charcutaria Lisboa stopt voor een snelle hap moet zeker een bordje verse vleeswaren bestellen want deze zijn hier meer dan voortreffelijk. Voor een uitgebreid diner zit u hier trouwens ook gebakken.

Lees meer

Eetgewoonten

De Portugese eetgewoonten hangen nauw samen met de ligging van het land aan zee. De handel brengt de Portugezen van oudsher kruiden en specerijen en men bereidt er vele gerechten met vis. De Portugese eetgewoonten vragen de stedentripper om een flinke pauze voor de lunch. Geen probleem toch?

Lees meer

Faz Gostos

Faz Gostos is de Portugese keuken op zijn best. Er zijn niet veel restaurants waar zo verfijnd wordt gekookt als bij Faz Gostos. Lissabon heeft met deze zaak een klasserestaurant binnen haar muren en een ieder die van lekker eten zijn hobby heeft gemaakt zou hier een avondje moeten aanschuiven.

Lees meer

Guilty

Guilty...Wij weten niet waar restaurant Guilty zich schuldig over zou moeten voelen, maar het is in ieder geval niet over de kwaliteit van het eten of de sfeer van de clubavonden. Guilty is populair onder hip volk en een prima adres voor een geslaagde avond met alles erop en eraan.

Lees meer

Koffie

Koffie drinken hoort erbij op vakantie. Lissabon is de stad waar u in ieder geval dagelijks verzekerd ben van een lekkere kop koffie. De Portugezen houden er, net als de Spanjaarden en de Italianen, zeer goede gewoonten op na als het om koffie drinken gaat. Laat u verwennen!

Lees meer

Lisboa a Noite

Bij Lisboa a Noite eet u in...een voormalige paardenstal. Gelukkig zijn hiervan slechts enkele details bewaard gebleven: de ijzeren ringen in de stenen muur en de oude waterput om de paarden uit te laven. Lisboa a Noite heeft zich inmiddels geheel toegelegd op het zorgen voor de inwendige mens.

Lees meer

Lokale drankjes

U wilt misschien de lokale drankjes proberen als u in Lissabon op een terrasje zit, met de benen in de zon en het hoofd onder de parasol. Een lekker Portugees wijntje is zo besteld, maar probeer ook eens een ander lokaal drankje. Neem ons specialiteitenlijstje door en kijk of er iets voor u bij zit.

Lees meer

Lokale specialiteiten

Lokale specialiteiten, daar kunnen we een hele lijst van opstellen. De Portugese keuken gaat u verrassen met zijn pittige kruiden, zijn vis en zijn lekkere stoofpotjes. De lokale specialiteiten staan voor u op een rijtje, maar wellicht kent u nog andere smaakvolle gerechten. Laat u het ons weten?

Lees meer

O Ramiro

O Ramiro is een absolute topper. Laat u niet op het verkeerde been zetten door de simpele inrichting, de papieren tafelkleedjes en de wat wankele stoelen, want u eet echt als een koning bij O Ramiro. Lik uw vingers af bij de sublieme visgerechten en geniet van het enthousiasme van het energieke team.

Lees meer

Pasteleria de Belem

Pasteleria de Belem schotelt u een stukje Lissabonese geschiedenis voor. Het gebakje "Pasteis de Nata" is geboren uit nood in 1834, toen een slimme monnik met zijn experimentele baksel de inkomsten van het klooster probeerde veilig te stellen. Kom zeker even watertanden bij Pasteleria de Belem.

Lees meer

Sacramento do Chiado

Bij Sacramento do Chiado eet u in een sfeervolle, verzorgde ambiance. U bestelt hier een mals stuk vlees, maar zeker ook op het gebied van vis krijgt u bij Sacramento do Chiado het neusje van de zalm voorgeschoteld. In het grote pand kan men heel wat gasten kwijt en u zit er zeker niet alleen.

Lees meer

Sea Me Peixaria Moderna

Sea Me Peixaria Moderna gaat voor vers en voor direct uit zee. Wilt u de vis nóg verser? Dan zult u hem zelf op de visafslag moeten gaan halen! Sea Me Peixaria Moderna is een moderne zaak met een trendy publiek en een frivole keuken, waar traditioneel Portugees en oosters hand in hand gaan.

Lees meer

Sem Maneiras

Bij Sem Maneiras heeft de topkok goed nagedacht over wat hij u voorschotelt. Geen moeilijke keuzes bij dit restaurant en geen minutenlang getuur naar een ingewikkelde menukaart. Bij Sem Maneiras kunt u achteroverleunen want men zet u vanzelf de juiste combinaties voor.

Lees meer

Solar dos Presuntos

Solar dos Presuntos is gevestigd in een intiem oud pand in de directe nabijheid van de Avenida Da Liberdade. Bij Solar dos Presuntos staan koks achter het fornuis die van wanten weten en dat vertaalt zich in een eerlijke Portugese menukaart. Laat u lekker verwennen door het vriendelijke personeel.

Lees meer

Valentino

Valentino herkent u al van verre aan zijn Romeinse soldaat, die dag en nacht roerloos maar toch overtuigend toeristen naar binnen staat te lokken. Bij Valentino kunt u met een gerust hart gehoor geven aan die oproep. Voor een appel en een ei eet u er heerlijk Italiaans.

Lees meer