Plan uw Stedentrip Córdoba

De belangrijkste bezienswaardigeden van Cordoba die je niet mag missen.

Cordoba heeft prachtige architectonische bezienswaardigeden. De stad is oeroud waardoor liefhebbers van historie hier helemaal op hun plek zijn. Hieronder vind je de belangrijkste bezienswaardigheden in een overzicht.

Geniet van een reis langs de bezienswaardigheden van Córdoba

Het Zuid-Spaanse Córdoba met zijn monumentale bezienswaardigheden is een vat vol verrassingen. Wist u dat we het hier hebben over een van de invloedrijkste vroegmiddeleeuwse steden ter wereld? Vanaf de 8e eeuw had Córdoba als islamitisch emiraat veel aanzien. Dankzij dit machtige verleden is de stad nu nog steeds een bastion van cultuur en geschiedenis. Met name de Mezquita stamt uit de glorietijd. Deze moskee met zijn honderden zuilen, zijn koepels en mozaïeken krijgt u na uw bezoek nooit meer van uw netvlies. De Mezquita is nu overigens een kathedraal want hij is overgegaan in katholieke handen, maar alle authentieke details zijn gespaard en zelfs verrijkt. Tip van onze reisleider: sluit u aan bij de gids.

Synthese van christelijke en islamitische invloeden

De mix van islamitische en christelijke invloeden geeft alle bezienswaardigheden van Córdoba een bijzondere glans. Veel is ontworpen in mudejarstijl, een prachtige synthese van christelijke- en moslimkunst die alleen terug te vinden is in Spanje. Een mooi voorbeeld van mudejar is het Alcazar de los Reyes Cristianos, het koninklijk paleis. Beklim de vier torens, één op elke hoek van het kasteel, en wandel door de uitgestrekte tuinen. U vindt het Alcazar in het centrum van Córdoba. Dit deel van de stad staat bekend als Juderia, de joodse wijk. De joden hebben hier eeuwenlang vreedzaam samengeleefd met de moslims. Bezoek de synagoge in deze buurt, wandel op uw gemak door het doolhof van straatjes en geniet van kleurrijke details, sfeervolle terrassen en heerlijk eten.

Naar de Romeinse bouwwerken en de nederzetting Medina Azahara

En u bent nog lang niet klaar. De lijst van historische highlights in Córdoba is werkelijk ellenlang. De vele oude bouwwerken zijn door de eeuwen heen met zorg omringd en goed bewaard gebleven. Bezoek de toegangspoort uit de Romeinse tijd, Puerta del Puente, en Peunte Romano, de Romeinse brug. Beide op belangrijke strategische plekken; de magische sfeer is er nog voelbaar. Wilt u meer details? Bij het Archeologisch Museum komt de geschiedenis tot leven als u oog in oog staat met Romeinse artefacten. Ook de collectie Arabische kunst die u hier aantreft is zeer de moeite waard. Deze komt uit Medina Azahara, een historische ruïne vlakbij Córdoba. Heeft u tijd over, maak dan zeker een uitstapje naar deze nederzetting.

Hotelaanbod Córdoba

Córdoba
Onze tip

Hotel H10 Palacio Colomera

Een prachtig en pas geopend boutique hotel aan de Plaza de las Tendillas. Het voormalig paleis heeft nog de traditionele stijl in combinatie met moderne voorzieningen zoals een buitenzwembad. Het hotel ligt aan de rand van het hart van Cordoba. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

9,0
3 dagen vanaf
€ 233,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Córdoba
Beste beoordeling

Hotel Macia Alfaros

Stijlvol hotel met karakter, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Gelegen in de oude Moorse wijk naast de Romeinse muur. Sfeervolle lounge, patio met terras en een mooi zwembad.

9,0
3 dagen vanaf
€ 215,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Córdoba
Voordeligste keus

Hotel Posada de Vallina

Gelegen in hartje Cordoba, naast de Mezquita Moskee en de kathedraal. Een heerlijke luxe accommodatie in een traditioneel Andalusisch huis! Dichtbij vele bezienswaardigheden.

8,7
3 dagen vanaf
€ 207,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Hop on/hop off Tour

Met 30 monumenten het grootste historische centrum van Europa!

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

Voel je een echte local door te fietsen door Cordoba!