De mooiste bezienswaardigheden van Helsinki.

Helsinki heeft u genoeg te bieden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki is het Senaatsplein. Om het plein vindt u belangrijke gebouwen zoals de Domkerk.

Helsinki: ideaal om bezienswaardigheden op de fiets te verkennen

Wist u dat Helsinki verrassend schoon is? Niet alleen is de stad netjes aan kant. Ook de lucht is er zuiver, dankzij het steeds meer inzetten van duurzame energie. Logisch dat het onder stedentrippers populair is om op een Finse huurfiets te springen en de bezienswaardigheden van Helsinki op sportieve wijze te verkennen. Door de hele stad zijn fietsroutes uitgezet. Die leiden over mooie fietspaden, door groene parken als Esplanadi, en langs interessante herkenningspunten. Of u nu een dagje gaat fietsen of niet, het is altijd goed om de Helsinki Card op zak te hebben. Hiermee reist u niet alleen gratis met het openbaar vervoer, maar kunt u bijvoorbeeld ook vrij naar binnen bij allerlei musea. En daar heeft Helsinki er nogal wat van.

Boottochtjes maken en het openluchtmuseum bezoeken

Leuk om te doen: een boottochtje maken naar Suomenlinna. Deze gefortificeerde eilandengroep voor de kust staat op de Werelderfgoedlijst en heeft een rijke geschiedenis. De plek is strategisch gelegen en daardoor hebben zowel Zweden, Russen als Finnen door de tijden heen steeds geprobeerd hem in handen te krijgen. Nu hoort Suomenlinna al honderd jaar bij Finland. Een ander leuk eiland om te bezoeken is Seurasaari. Hier vindt u een van de highlights van Helsinki, namelijk het openluchtmuseum. Al wandelend door een nagebouwd dorp ziet u hoe de mensen vroeger leefden op het Finse platteland. Het museum is alleen in de zomer open. Houdt u er sowieso rekening mee dat het in de winter koud is in Helsinki en dat er dan sneeuw ligt? Niet zo handig, wel heel mooi!

Klassiekers onder de bezienswaardigheden van Helsinki

Behalve uitstapjes plannen naar de vele eilanden en boottochten maken over het water dat de stad omringt, gaat u vast ook de klassiekere bezienswaardigheden bezoeken in Helsinki. Het grote Senaatsplein in het centrum is een topattractie en een ontmoetingsplek voor velen. Ook de bouwwerken eromheen, zoals de Domkerk, zijn zeer de moeite waard. Een andere prachtige kerk is de Russisch-orthodoxe Uspenski-kathedraal. Deze machtige kerk is helemaal van rode bakstenen gebouwd. Tussen het sightseeën door zin in iets lekkers? Ga dan naar de haven, naar het Marktplein, Kauppatori in het Fins. Het is er oergezellig en u eet er voor weinig geld heerlijke maaltjes, zo aan de kraam.

Helsinki, Bezienswaardigheden Helsinki

Nog meer geweldige bezienswaardigheden