Helsinki met midzomernachten en bezienswaardigheden.

Helsinki heeft u genoeg te bieden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki is het Senaatsplein. Om het plein vindt u belangrijke gebouwen zoals de Domkerk.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Helsinki heeft u genoeg te bieden, een aanrader is om de stad met de fiets te verkennen! In Helsinki valt genoeg te bezichtigen. Koop van te voren de Helsinki card, dit is de goedkoopste en makkelijkste manier om te reizen door de stad. U kunt hiermee gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en u heeft toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en meer dan 50 musea. Een leuke manier om een eerste indruk te krijgen van de stad is met de groene fiets. U kunt voor 2 euro borg een groene fiets uit een van de rekken halen. Na gebruik zet u deze weer terug en krijgt u uw borg terug. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki is het Senaatsplein. Dit gedeelte van de stad is in 1816 in classicistische stijl herbouwd. Om het plein vindt u belangrijke gebouwen zoals de Domkerk.

Helsinki, Bezienswaardigheden Helsinki

Bezienswaardigheden

De Botanische Tuin

In de Kasvitieteellinen puutarha (botanische tuin) kunt u heerlijk rond lopen en tropische planten in kassen bewonderen. Veel bewoners bezoeken dit uitgestrekte park om te genieten van de rust.

Lees meer

Finlandia-Hal

Architectonisch meesterwerk opgetrokken uit wit marmer. Deze concertzaal is ontworpen door de Finse kunstenaar Alvar Aalto.

Lees meer

Het nationale museum

Finse kunst van vroeger en nu. Hier vindt u archeologische, historische, en etnologische collecties over het leven van de Finnen en Samen.

Lees meer

Seurasaari

één groot openluchtmuseum! Dit eiland is door een voetbrug met het vasteland verbonden. In de zomer kunt u er ook heen met een motorboot vanaf de Zuidhaven.

Lees meer

Suomenlinna

Iedere dag gaat er ongeveer iedere vijftien minuten een boot vanaf de markt in de haven naar het fort-eiland. Bezoek hier het oude fort en woon in het Suomenlinna-museum een videopresentatie bij waardoor u meer te weten komt over de geschiedenis van dit fort-eiland.

Lees meer

Temppeliaukio Kerk

Kerk gemaakt in een rots! De Temppeliaukio Kerk, wordt ook wel Rock Church genoemd omdat de kerk uit een rots is gehakt. De architecten Timo en Tuomo Suomalainen hebben in een rotsheuvel met explosieven een gat geblazen.

Lees meer

Uspensky-Kathedraal

Aan de rand van het marktplein op het schiereiland Katajanokka staat de Russisch-Orthodoxe Uspensky-kathedraal. U ziet de kerk al van ver met zijn indrukwekkende torens.

Lees meer