Bilbao, een perfecte mix van moderne en oude bezienswaardigheden.

Bilbao is de levendige hoofdstad van Baskenland met als futuristische bezienswaardigheid het Guggenheim Museum. Maar met de prachtige natuur, de oude stad en historische pleinen heeft Bilbao meer te bieden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Bilbao

Bezienswaardigheden

Casco Viejo

Een uitgebreide wandeling door de oude binnenstad van Bilbao loont zeker de moeite. De vele oude en verweerde doch sfeervolle gebouwen en de gotische Catedral de Santiago geven de Casco Viejo zijn charme.

Lees meer

Euskal Museoa

Het Museum van Baskische Archeologie, Ethnografie en Geschiedenis -zoals de volledige naam in het Nederlands luidt- geeft een prachtig beeld van de Baskische geschiedenis zowel in archeologisch als in ethnografisch opzicht, door middel van archeologische vondsten uit de regio.

Het museum is gevestigd in de oude binnenstad, in een 17e eeuw Jezuïetenklooster.

Lees meer

Funicular de Artxanda

Genieten van een prachtig uitzicht over Bilbao kunt na een tochtje met de 'funicular', een in 1915 in gebruik genomen kabeltram, die in 3 minuten 225 meter omhoog klimt op de heuvel Artxanda.

Boven bevindt zich een park en twee restaurants 'with a view'.

Lees meer

Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum in Bilbao is één van de vier Guggenheim musea in de hele wereld, naast die in New York, Berlijn en Venetië. Het is één van de belangrijkste musea voor moderne kunst.

Lees meer