Eigentijds Tallinn met vele bezienswaardigheden.

Een sfeervolle oude Hanzestad. Omdat Tallinn niet heel groot is loopt u zo door de oude binnenstad heen en in één dag kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Ontdek middeleeuws Europa. De 1000 jaar oude Hanzestad ziet er uit als een middeleeuws openluchtmuseum met goed intact gebleven stadsmuren en een bijzondere sfeervolle binnenstad. Op Toompeahill vindt u veel oude gebouwen en in dit oude gedeelte van Tallinn is het leuk om door de kleine en smalle steegjes te lopen. Volgens UNESCO heeft Tallinn het best bewaarde middeleeuwse stadshart van heel Noord-Europa. De stad wordt niet voor niets 'Medieval Europe' genoemd. De stadsmuur is nog bijna ongeschonden en heeft 26 wachttorens. Omdat Tallinn niet heel groot is loopt u zo door de oude binnenstad heen en in één dag kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken.

Tallinn

Bezienswaardigheden

Alexander Nevsky Kathedraal

Een van de hoogtepunten binnen de stadsmuren. Deze mooie orthodoxe kathedraal met zijn uivormige bollen werd omstreeks 1900 op de Toompeaheuvel gebouwd.

Lees meer

Bezettingsmuseum

Dit museum vertelt het verhaal van de Duitse en Russische bezetting. Zeer interessant als u graag op de hoogte wilt worden gebracht van de geschiedenis van dit land.

Lees meer

Dominicaans Klooster

Het klooster is gesticht in 1246, u kunt hier beeldhouwwerken van de Renaissance-kunstenaar Arent Passer en houtsnijwerken uit de 15de en 16de eeuw bewonderen.
Adres: Müürivahe 33
Openingstijden: 1-jun t/m 31-aug dagelijks van 10:30 tot 17:00 uur.

Lees meer

Eesti Vabaõhumuuseum

In dit openluchtmuseum wordt het leven door de jaren heen getoond. Er staan bijna honderd boerderijen die u 150 jaar aan geschiedenis van het boerenbedrijf laten zien.

Lees meer

St. Olavkerk

Geniet van het prachtige uitzicht over Tallinn. Tot het einde van de 19de eeuw was deze kerk het hoogste gebouw ter wereld, namelijk 159 meter.

Lees meer

Stadhuis

Een van de belangrijkste symbolen van de stad. Het is het best bewaarde gotische stadhuis van Noord-Europa en is sinds de 15de eeuw nog steeds onveranderd.

Lees meer