Wat is hot in Boedapest?

Na de Koude Oorlog heeft het westen Boedapest in rap tempo ontdekt. De stad heeft een oude ziel, te horen in de vioolmuziek van de zigeuners, maar gaat ook met haar tijd.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Een dagje winkelen in Boedapest doet u in het stadsdeel Pest. De Hongaren winden er geen doekjes om: alles staat in Pest in het teken van kijken, kijken en kopen. Trek de stevige stappers aan en maak een tocht langs de winkels aan de lange Váci utca. Dankzij de bijzondere gebouwen met hun rijke gevels en de Oost-Europese details heeft deze beroemde winkelstraat een bijzonder charisma.

Voor authentiek, prachtig Hongaars handwerk moet u in Folkart Centrum zijn.

In dit grote winkelcentrum vindt u vele vierkante meters aan aardewerk, handgeweven en geborduurde stoffen en beschilderd houten speelgoed. Trouwens, ook op de vlooienmarkt kunt u wat dit betreft nog voor aangename verrassingen komen te staan en het programmaonderdeel “winkelen in Boedapest” kunt u dan ook niet afstrepen voordat u de grote vlooienmarkt PeCsa bezocht heeft.

Boedapest, Winkelstraat Boedapest

Winkelen

Árkád

Bij het spiksplinternieuwe winkelcentrum Árkád, de grootste mall van Hongarije, is het heerlijk shoppen geblazen bij vertrouwde ketens, maar ook genieten van de Oost-Europese varianten.

Lees meer

Folkart Centrum

Hongaars handwerk, daar moet u voor bij Folkart Centrum zijn. U vindt in Boedapest ook kleinere zaakjes waar mooie spullen te koop zijn, maar Folkart Centrum is onovertroffen qua inrichting.

Lees meer

Markten

De Hongaren hebben een levendige cultuur als het gaat naar markten. Koop kwaliteitsproducten op de versmarkt en scoor een paar grappige items op een van de vlooienmarkten

Lees meer

Shoppen in Boedapest

Shoppen in Boedapest is een genot. De stad doet niet onder voor zijn West-Europese broeders en zusters, alleen de prijzen liggen er over het algemeen fijn een stuk lager!

Lees meer

Váci utca

Wie Hongaarse mode, lekkernijen of souvenirs wil meenemen voor het thuisfront, slaagt daar zeker in bij het afgrazen van Váci utca, de gezelligste winkelstraat van heel Boedapest.

Lees meer