Shoppen in Boedapest

Boedapest heeft zich in de afgelopen decennia getransformeerd tot een stad waar u prima kunt shoppen. Hoewel de prijzen een stuk gestegen zijn in vergelijking met vroeger, is de stad nog steeds om te smullen voor koopjesjagers. Vermijd dan wel liever het toeristische gedeelte rondom de Burcht, want daar doen de prijzen westers aan.
De winkels zijn in Boedapest geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag tot 13.00 uur. Naast een scala aan winkels en ketens bieden de grote shopping malls speelmogelijkheden voor kinderen, galeries en bioscopen. Árák is een van de nieuwste winkelcentra, daarnaast zijn Mammut en Mammut II misschien wel de meest succesvolle malls. Ze zijn vlakbij het metrostation Moszkva tér te vinden. Binnen de muren van West End City Center kunt u verdwalen, zo groot is het.
Váci utca is de lange autovrije winkelstraat waar u niet wegkomt zonder iets te kopen. Of het nu om kleding gaat of om design, of om leuke hebbedingen; want wie verlaat er Boedapest zonder een souvenirtje in de bagage? Razend populair zijn nog steeds de poppen in klederdracht, Hongaarse schaakspellen, spulletjes van kant, porseleinen snuisterijen en gerespecteerde Hongaarse wijnen.