Markten

Boedapest kent een aantal levendige markten, de Hongaren lopen er de kramen plat. Op koopjesjacht? Kijk dan eens in de grote markthal Nagyvásárcsamók in Pest. Zo’n 30.000 mensen komen dagelijks in deze “stalen kathedraal” om goedkope salami, ganzenlever, vers fruit en echte brandewijn op de kop te tikken. Als u souvenirs wilt kopen, is afdingen echt noodzakelijk. Iedereen doet het hier.
Vlooienmarkten vormen een traditie in Boedapest. Op de Esceri Flea Market, in het Hongaars Használtcikk piac, kunt u terecht voor originele communistische prullaria, en voor textiel, porselein en antiek. De leukste vlooienmarkt is misschien wel de Chinese markt in de Kobányai ut. De overwegend Chinese handelaren verkopen, naast kleding, schoenen, zijde en huishoudartikelen, ook producten als goedkope wodka en allerlei namaakspullen die heel leuk zijn om mee te nemen. En dit allemaal voor een appel en een ei natuurlijk. De grootste vlooienmarkt is PeCsa. De inwoners van Boedapest zijn er trots op en met recht: hij is groot en levendig en qua aanbod laat hij de vlooienmarkten van Barcelona of Parijs achter zich.
Als u een gepassioneerd marktbezoeker bent, laat dan tot slot de Lehel tér piac niet links liggen. Op deze traditionele markt krijgt u echt waar voor uw geld als het gaat om verse producten van goede kwaliteit.