Plan uw trip naar BoedapestWat is hot in Boedapest?

Boedapest is hard op weg om de schoonheid van Praag te evenaren. En qua gezelligheid doen de twee steden zeker niet voor elkaar onder.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Na de Koude Oorlog hebben de Westerse landen Boedapest ontdekt. Overal in de stad zie je restaurants met gerechten van over de hele wereld. In de Hongaarse keuken vindt u verschillende invloeden terug van de Servische, Oostenrijkse en Turkse keuken. Zware kost is een kenmerk van de Hongaarse keuken. Authentieke gerechten zijn de goulash, in Hongaarse kringen ketelgoulash genoemd. In tegenstelling tot alle andere soorten goulash is de ketelgoulash geen hoofdgerecht, maar een voorgerecht. Over het algemeen vindt u in de gerechten veel paprika en varkensvlees. Gerechten die u kunt uitproberen zijn halászlé (vissoep), pörkölt van het varken, rund of schaap met lescó en pacalpörkölt. Niet weg te slaan uit de Hongaarse cultuur zijn de zoete gebakjes en koekjes. De finishing touch tijdens het diner zijn de Hongaarse wijnen. Voorheen werden ze bestempeld als zoet, maar nu worden ze gezien als topwijnen. Tokaye is één van de beste wijnen uit de gelijknamige streek en Bikavér staat bekend als stierenbloed. Keuze genoeg om een overheerlijk Hongaarse diner te nuttigen inclusief een gebakje als dessert en als drankje een topwijn uit Hongaarse streken.

Boedapest, Terrasje Boedapest

Boedapest is hard op weg om de schoonheid van Praag te evenaren. En qua gezelligheid doen de twee steden zeker niet voor elkaar onder.

Eten en drinken

Hongaarse restaurants

Voor een Hongaars diner kunt u bij vele restaurants terecht. Wilt u een violist aan uw tafel, breng dan een bezoek aan een echt Hongaars restaurant, herkenbaar aan de naam Csarda.

Lees meer

Koffiehuizen

Boedapest kunt u niet verlaten zonder een kop koffie te drinken in een traditioneel koffiehuis. Rond de 20e eeuwwisseling telde de stad ca.

Lees meer