Wat is hot in Boedapest?

Een fraaie stedentrip naar Boedapest, waar de Donau de stad doorsnijdt in twee delen: het heuvelachtige Buda en het levendige vlakke Pest. Boedapest heeft vele prachtige gebouwen en heerlijke thermaalbaden!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

De Hongaren houden van eerlijk en stevig eten en drinken. In Boedapest hoeft u dan ook nooit met een lege maag terug naar het hotel. En met zo’n heerlijke Hongaarse stoofpot, vleesspies, vissoep of aardappelschotel achter de kiezen, heeft u meteen uw energievoorraad voor de volgende dag bezienswaardigheden bewonderen op peil.

Gaat u Hongaars eten, kies dan het liefst voor een Csarda-restaurant. Daar wordt het diner aangenaam verluchtigd met live vioolmuziek. Wie liever lichter voer wil, komt in Boedapest ook niets tekort.

De Hongaren staan van oudsher open naar de omliggende landen en hebben daar gastronomische ideeën opgedaan, en in Boedapest bestelt u net zo makkelijk Chinees, sushi of pizza.

Bij eten en drinken in Boedapest hoort trouwens ook een bezoek aan een Koffiehuis. De Hongaren zijn dol op koffie en dat zult u weten!

Boedapest, Terrasje Boedapest

Nog meer inspiratie voor eten en drinken

Top 5 Boedapest