; Eten en drinken Boedapest - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Boedapest


Wat is hot in Boedapest?

Na de Koude Oorlog heeft het westen Boedapest in rap tempo ontdekt. De stad heeft een oude ziel, te horen in de vioolmuziek van de zigeuners, maar gaat ook met haar tijd.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

De Hongaren houden van eerlijk en stevig eten en drinken. In Boedapest hoeft u dan ook nooit met een lege maag terug naar het hotel. En met zo’n heerlijke Hongaarse stoofpot, vleesspies, vissoep of aardappelschotel achter de kiezen, heeft u meteen uw energievoorraad voor de volgende dag stedentrippen op peil.

Gaat u Hongaars eten, kies dan het liefst voor een Csarda-restaurant. Daar wordt het diner aangenaam verluchtigd met live vioolmuziek. Wie liever lichter voer wil, komt in Boedapest ook niets tekort.

De Hongaren staan van oudsher open naar de omliggende landen en hebben daar gastronomische ideeën opgedaan, en in Boedapest bestelt u net zo makkelijk Chinees, sushi of pizza.

Bij eten en drinken in Boedapest hoort trouwens ook een bezoek aan een koffiehuis. De Hongaren zijn dol op koffie en dat zult u weten!

Boedapest

Eten en drinken

Csarda Restaurants

Csarda restaurants zijn vernoemd naar een traditionele Hongaarse dans. De tonen van zigeunerviolen zorgen voor een prima spijsvertering, dus ga een keer eten onder het genot van live muziek.

Lees meer

Cyrano

Restaurant Cyrano is hip en hot, qua inrichting en qua gerechten. Laat de dampende borden of exquise salades maar aanrukken, geniet op het gezellige terras of vindt een knus plekje binnen.

Lees meer

Fatâl

Bij restaurant Fatâl schept men de rustieke houten borden vol met dampend traditioneel lekkers. Een goed oord voor een ieder die nieuwsgierig is naar de eerlijke Hongaarse keuken.

Lees meer

Gundel Etterem

Ga naar het sjieke Gundel Etterem, het restaurant waar ook Madonna en de paus, hoewel vast niet tegelijkertijd, ooit aanschoven. Geniet er van betaalbare haute cuisine.

Lees meer

Hongaarse restaurants

Voor een Hongaars diner kunt u bij vele restaurants terecht. Wilt u een violist aan uw tafel, breng dan een bezoek aan een echt Hongaars restaurant, herkenbaar aan de naam Csarda.

Lees meer

Koffiehuizen

Een bakkie doen en de krant lezen in een van de traditionele koffiehuizen, het hoort helemaal bij Boedapest. Het gebruik dateert uit de zestiende eeuw, maar is anno nu nog steeds springlevend.

Lees meer