; Bezienswaardigheden Boedapest - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Boedapest


Vele bezienswaardigheden in Budapest.

Fraaie betoverde tweelingstad aan de Donau. Budapest is bekend om vele bezienswaardigheden waaronder de wereldberoemde thermaalbaden en haar mooie burchten en verborgen parels.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Van alle bezienswaardigheden in Boedapest is de Kettingbrug wel de meest symbolische. Deze driehonderd meter lange, unieke hangbrug vormt eigenlijk de ziel van de stad. Niet alleen was de brug de eerste constructie die de rivier de Donau overspande en zo de twee stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond, ze speelde ook een hoofdrol in een pijnlijk stuk geschiedenis: in de Tweede Wereldoorlog werd de brug opgeblazen door de Duitsers. Nu ziet u de gerenoveerde versie. En ook hierin zit symboliek, want Boedapest is in haar geheel te typeren als de stad van de wederopstanding. Grote delen van het cultuurgoed raakten beschadigd tijdens de oorlog, maar daarna met grote liefde en precisie heropgebouwd. Hierin is de stad groots gebleken! Dit wetende bekijkt u de bezienswaardigheden in Boedapest met nóg meer bewondering.

Boedapest

Bezienswaardigheden

No text

Badhuis

Naar het badhuis gaan, het hoort helemaal bij de Hongaarse cultuur. De badhuizen in Boedapest zijn dan ook van hoge kwaliteit. Laat u onderdompelen in een heerlijke sfeer van ontspanning.

Lees meer

Grotkerk

In de grotkerk op de Gellértheuvel lopen de rillingen u over de rug. De sfeer is geheimzinnig en gewijd. Hoor hoe de echo’s van gebeden opklinken tegen de rotsige muren.

Lees meer
No text

Heldenplein

Groot, groter, grootst, zo ging dat in de tijden van het communisme. Op het enorme Heldenplein kwamen hele mensenmassa’s hun leiders bejubelen. Hoor nog de echo’s van de leuzen.

Lees meer
No text

Kettingbrug

De Kettingbrug, de oudste vaste brug van de stad, wordt alom geroemd als de mooiste brug van Boedapest. Steek de Donau over via deze bijzondere combi van steen en staal.

Lees meer
No text

Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis staat op de fundamenten van veel oudere burchten, op de heuvel in het stadsdeel Boeda. Binnen kan het grote genieten beginnen in de verschillende musea.

Lees meer

Ludwig Museum

Het Ludwig Museum trekt fans van hedendaagse kunst. Werk uit oost en west is hier gebroederlijk naast elkaar te zien, en dat was ook de opzet van de verzamelaars van deze collectie.

Lees meer

Margaretha Eiland

Zoals iedere zichzelf respecterende stad, heeft ook Boedapest haar parken. Margaretha Eiland is een lustoord middenin de Donau en de perfecte tussenstop als u van de ene oever naar de andere reist.

Lees meer
No text

Parlementsgebouw

Het Parlementsgebouw van Boedapest mag zich scharen onder de mooiste en grootste monumenten van Europa. Laat u erlangs varen over de Donau en plan absoluut een bezoek in.

Lees meer

Sint Stephanusbasiliek

De ronde koepel van de Sint Stephanusbasiliek is al van verre te zien, trots blinkend in de Hongaarse zon. Binnen wordt de gemummificeerde rechterhand van een koning bewaard.

Lees meer
No text

Vissersbastion

Het Vissersbastion ligt hoog aan de Donau en torent uit boven Boedapest. Staand op het uitkijkterras tussen de markante muren houdt u de adem in, zo mooi is het uitzicht.

Lees meer