Plan uw trip naar BoedapestWat is hot in Boedapest?

Boedapest is hard op weg om de schoonheid van Praag te evenaren. En qua gezelligheid doen de twee steden zeker niet voor elkaar onder.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Boedapest, een stad waar je nog steeds een 'orgineel' karakter vindt. Dit kunt u met name ervaren tijdens een bezoek aan één van de koffiehuizen. Schitterende gebouwen, waaronder de Parlementsgebouwen en de vele burchten in het heuvelachtige Buda, geven de stad allure. Als u vanaf de Paleisberg de stad aanschouwt, ziet u één van de mooist denkbare panorama's: de Kettingbrug, die Buda met Pest verbindt, en de Parlementsgebouwen, met hun weerspiegeling in de Donau. Wereldberoemd is Boedapest vanwege de thermale baden. Even relaxen en bijkomen van de indrukken die u in Boedapest heeft opgedaan tijdens uw stedentrip.

Boedapest, Boedapest parlement

Boedapest is hard op weg om de schoonheid van Praag te evenaren. En qua gezelligheid doen de twee steden zeker niet voor elkaar onder.

Bezienswaardigheden

No text

Badhuis

Boedapest is wereldberoemd om haar thermaalbaden. Ideaal, na een dagje cultuursnuiven of shoppen, even bijkomen in één van de termaalbaden.

Lees meer
No text

Heldenplein

Op een uitgestrekt plein vertelt de stad haar geschiedenis. Tijdens het communisme kwamen vele mensen, soms meer dan een half miljoen, naar het plein om hun steun te betuigen aan communistische leiders.

Lees meer
No text

Kettingbrug

De Kettingbrug is de eerste vaste brug tussen Buda en Pest, voltooid in 1848. De Donau heeft de stad in tweeën gedeeld: Buda, heuvelachtig en met vele burchten, en Pest, het zaken- en winkelcentrum van de stad.

Lees meer
No text

Koninklijk Paleis

Eén van de monumentaalste gebouwen van Boedapest, aan de zuidkant van de burchtheuvel. Vanuit Pest heeft u een mooi uitzicht over het paleis.

Lees meer
No text

Parlementsgebouw

Het Parlementsgbouw is één van de grootste monumentale gebouwen van Boedapest. Het kolossale gebouw valt op als u de Donau oversteekt.

Lees meer
No text

Vissersbastion

Een mengeling van een uitkijkterras over het schitterende Boedapest en een romantische ridderbrucht. Het Vissersbastion werd gebouwd als onderdeel van de eeuwfeesten, tussen 1901 en 1903.

Lees meer