Vele bezienswaardigheden in Budapest.

Fraaie betoverde tweelingstad aan de Donau. Budapest is bekend om vele bezienswaardigheden waaronder de wereldberoemde thermaalbaden en haar mooie burchten en verborgen parels.

Boedapest, symbool van veerkracht

Van alle bezienswaardigheden in Boedapest is de Kettingbrug misschien wel de meest symbolische. Deze driehonderd meter lange hangbrug was de eerste vaste brug over de Donau. Hij maakte van Boedapest één geheel, omdat hij de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar verbond. Daarnaast staat de Kettingbrug symbool voor veerkracht. In de Tweede Wereldoorlog werd hij zwaar toegetakeld, maar na de oorlog prachtig gerenoveerd. En dat laat precies zien waar Boedapest groot in is! Verschillende gebouwen in de stad raakten beschadigd tijdens de oorlog, maar werden daarna met grote precisie heropgebouwd. De Hongaren verzamelden al hun expertise, stroopten de mouwen op en gingen aan de slag.

Het stadsdeel Boeda en de Burcht

In het stadsdeel Boeda vindt u vele voorbeelden van deze geweldige renovatiekracht. Het Koninklijk Paleis bijvoorbeeld, op de Burchtheuvel, in het oorspronkelijke centrum. Het Paleis stamt uit de 13e eeuw, maar werd keer op keer verwoest. Nu is het een uniek geheel van verschillende bouwstijlen. Trek flink wat tijd uit voor een bezoek, er zijn interessante musea in gevestigd. Onder de indruk? Er is nog veel meer moois te zien in de rest van het Burchtdistrict. Door oude smalle straatjes slentert u heuvel op, heuvel af. Bezoek het Vissersbastion, een bijzonder complex van trappen, torens en bogen. En geniet van nog zo’n subliem talent van de Hongaren: in alle cafétjes zet men verrukkelijke koffie.

Boek een rondleiding door het Parlementsgebouw

Aan de overkant van de door de zigeuners zo veelbezongen Donau is de sfeer anders. Hier bent u in het weidse stadsdeel Pest. U vindt er de Sint Stephanusbasiliek, waar de gemummificeerde hand van koning Stephanus wordt bewaard. En u loopt over het Heldenplein, waar ten tijde van het communisme massa’s mensen hun leiders kwamen eren. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Boedapest is het Parlementsgebouw. Het is immens groot en indrukwekkend van buiten en rijk versierd van binnen. Boek van tevoren een rondleiding, want u kunt er niet op eigen houtje in.

Boedapest

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Boedapest