; Bezienswaardigheden Keulen - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Keulen


Genoeg bezienswaardigheden in Keulen.

De Dom bepaalt het beeld, maar Keulen heeft veel meer bezienswaardigheden zoals de St. Andreas en St. Pantaleon kerk. Liefhebbers van kunst en historie kunnen zeker terecht in het WallrafRichartz-Museum.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De Dom kan dan misschien het beeld van de stad bepalen, maar Keulen heeft veel meer bezienswaardigheden zoals de St. Andreas en St. Pantaleon kerk. Liefhebbers van kunst en historie kunnen terecht in het WallrafRichartz-Museum en het Römisch-Germanisches Museum. Laat u verrassen in het Chocolade en Parfum Museum of bekijk Keulen vanuit de lucht in de Kölner Seilbahn.

Keulen

Bezienswaardigheden

4711 Parfum museum

De geschiedenis van het Keulse water, 'Eau de Cologne'. 's Werelds oudste parfumfabriek is de bakermat van 'Eau de Cologne': 4711.

Lees meer

Chocolademuseum

Een must voor de chocoladeliefhebbers! Het in 1993 geopende chocolademuseum is gelegen aan de rand van de Rijn midden in het centrum. Het in 1993 geopende chocolademuseum is gelegen aan de rand van de Rijn midden in het centrum. Het museum trekt ongeveer 500.000 zoetekauwen per jaar en verraadt bijna alle geheimen achter lekkere chocola.

Lees meer

Claudius Therme

Thermaalbaden in hartje Keulen. De in het Rheinpark gelegen Claudius Therme is èèn van de mooiste Thermaalbaden van Europa.

Lees meer

Dom

De bekendste bezienswaardigheid van Keulen. De gotische dom van Keulen waarvan de twee torens van grote afstand op de Rijnvlakte zichtbaar zijn, domineert de skyline van de stad.

Lees meer

EL-DE-Haus

Museum over de Tweede Wereldoorlog. Het huis aan de Appellhofplatz, is vernoemd naar een handelsman die zijn initialen er aan verbond.

Lees meer

Kölner Seilbahn

40-jaar oude kabelbaan. Deze kabelbaan uit 1957 heeft al meer dan 12 miljoen mensen het mooie uitzicht vanuit de lucht laten bewonderen over Keulen.

Lees meer

Römisch-Germanisches Museum

Museum over de oudheidkundige opgravingen in Keulen. Het nieuwe gebouw uit 1974 is museumtechnisch een van de best geslaagde museumgebouwen uit de naoorlogse tijd in Duitsland.

Lees meer

St. Andreas

Kerk uit de 13e eeuw. Rond 1200 startte de bouw van de huidige kerk in laat Romaanse stijl.

Lees meer

St. Pantaleon

Oorspronkelijk in de 10de eeuw gebouwde kerk. Dit bouwwerk behoort tot de grote keizerlijke architectuur uit het einde van de 10de eeuw.

Lees meer

Wallraf Richartz-Museum

Dit kunstmuseum bevat de belangrijkste kunst van de afgelopen 175 jaar. De kern van de collectie is een schenking van kanunnik Ferdinand Franz Wallraf en aan de koopman Johann Heinrich Richartz die de bouw mogelijk maakte.

Lees meer