Plan uw Stedentrip München

Keuze genoeg aan bezienswaardigheden in München.

München biedt een scala aan verschillende bezienswaardigheden. Veel musea, zoals het grootste technische museum 'Das Deutsche Museum'. Rondom Marienplatz liggen de meeste bezienswaardigheden zoals het Neues Rathuis en de Frauenkirche.

De poppen aan het dansen op Marienplatz

Heeft u hem op, die smakelijke pul Duits bier? Dan is het nu tijd voor de bezienswaardigheden van München. Deze derde grote stad van Duitsland is een mooie bestemming. Alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip zijn aanwezig. Een prachtig centraal plein bijvoorbeeld, het autovrije Marienplatz. Hier slaat ieder jaar een uitbundige kerstmarkt zijn tenten op. Bent u eenmaal op het plein, dan valt direct het in neogotische stijl opgetrokken Neues Rathaus op, het stadhuis. Aan de gevel is dagelijks een verfijnd tafereel met dansende koperen poppetjes te zien, waar veel publiek op af komt. Tijdens het spektakel klinkt het carillon met drieënveertig klokken. De show zorgt voor oh’s en ah’s in alle talen.

Kunst en skeletten onder één kerkdak

Zoals iedere grote historische stad heeft ook München zijn kerken. Vooral de kloeke Frauenkirche maakt indruk. Niet om haar weelderigheid, maar juist om haar eenvoud. De kerk is van eind 15e eeuw en gebouwd met rode baksteentjes. Binnen geniet u van kunst en prachtig glas-in-lood. Een andere kerk die u tijdens uw reis naar München moet binnenwippen, is de Peterskirche. Dit is de oudste kerk van de stad. Behalve op het uitzicht vanaf de toren, komen veel mensen af op het skelet van de heilige Mundita in een van de kapellen. Om de waarde ervan te benadrukken, is het skelet in vroeger tijden verguld en versierd met juwelen. Bent u al nieuwsgierig, of bekijkt u liever de schilderijen die in de kerk hangen?

München, verrassende stad van musea

Wist u dat München veel musea heeft? Midden in het centrum vindt u er een heleboel bij elkaar. Deze museumbuurt, de Kunstareal, is een van de aantrekkelijkste bezienswaardigheden van München. De stad heeft er belangrijke kunstwerken bij elkaar gebracht: Europese klassieken en modernen, en Griekse, Romeinse en Etruskische kunst. Bent u meer geïnteresseerd in de natuurwetenschappen? Ook dan vindt u interessante musea in de buurt van de Kunstareal, maar zet eveneens koers naar het Deutsches Museum. U vindt het op het museumeiland in de rivier de Isar. Het is het grootste technische museum ter wereld, en verrassend compleet.

Hotelaanbod München

München

Hotel A&O München Hackerbrücke

Uitstekende budgetaccomodatie, eenvoudig maar prima verzorgd.

6,0
3 dagen vanaf
€ 269,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
München
Beste beoordeling

Hotel Europaischer Hof

De familie Stürzer heet u van harte welkom in hun Europäischer Hof. Ervaar de Beierse gastvrijheid in dit goed verzorgde hotel. Op circa 5 minuten loopafstand van de oude binnenstad.

8,4
3 dagen vanaf
€ 330,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
München

Hotel marc München

Fris, trendy, strak en toch veel aandacht voor detail. Een geslaagde combinatie van emotie en functioneel design met modern ingerichte kamers. Binnen 10 minuten bent u in de binnenstad.

3 dagen vanaf
€ 399,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Engelstalige gids

Dé manier om een stad te ontdekken.

Bijboeken
Hop on/hop off Express Circle Tour

Hop on/hop off door München.

Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Munchen

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.