Wat is hot in München?

München staat vooral bekend om de oktoberfeesten. Maar wie verder kijkt ontdekt het echte München: Veel groen, gezellige straten en pleinen en prachtige musea!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Geniet van de grote biergartens en probeer eens de plaatselijke specialiteit: Weisserwurst. In München is de Weisserwurst de plaatselijke specialiteit. De worst bestaat uit gekruid kalfsvlees en varkensspek. Het wordt als snack gegeten op markten en in restaurantjes wordt het met zoete mosterd, Brezeln (grote zoute krakelingen) en bier geconsumeerd. Bier kunt u echt overal drinken in München. De stad kent zo'n 80 biergartens waar u onder de grote kastanjebomen kunt genieten van een grote pul bier en waar u vaak ook goed kunt eten. Aan restaurants zelf ontbreekt het ook niet in München, er zijn zelfs een aantal restaurants met een Michelin-ster. In de Altstadt (het oude centrum) is er genoeg keus uit verschillende restaurants en cafés. Op straat zult u verder veel kraampjes (Saftladen) tegenkomen waar u versgeperste sappen kunt kopen.

München

Eten en drinken

Friesische Teestube

Hier kunt u theedrinken zoals bij oma thuis. Het is er klein en gezellig en u kunt een keuze maken uit meer dan 150 soorten thee.

Lees meer

Hirschgarten

Hirschgarten is de grootste Biergarten van heel Duitsland. Er zijn 8000 zitplaatsen en elektrische golfkarretjes halen de lege bierglazen op.

Lees meer

Hofbräuhaus

Is de meest toeristische Biergarten in München. Veel toeristen die in München zijn, zullen een bezoek brengen aan deze biergarten.

Lees meer

Seehaus

Biergarten op een mooie locatie, namelijk in de Englischer Garten. De Biergarten grenst aan een met zwanen gevuld meertje.

Lees meer