Wat is hot in Rome?

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy Italiaanse steden die er zijn. Ontdek ook deze andere kant van Rome!

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelen in Rome, het is een heerlijkheid. Italië wordt geroemd om zijn modebewustzijn en in de hoofdstad staat alles in het teken van shoppen. Tegen een decor van antieke tempels en oeroude poorten en pleinen vergaapt u zich aan moderne winkels. Wie straks in de laatste mode gekleed weer op het vliegtuig naar huis wil stappen, brengt een bezoek aan de Via Cola di Rienzo, dé winkelstraat van Rome. Natuurlijk mag u ook naar Via dei Condotti, waar exclusief design in de etalages prijkt, maar daar hangt wel het spreekwoordelijke prijskaartje aan. Wilt u winkelen in Rome met een meer bescheiden budget? Ga dan op een draf langs de grote warenhuizen, of sla af naar de sympathieke winkelstraat Via del Corso. Let op, u bent niet de enige die op dit fantastische idee kwam.

Rome, Winkelen Rome hoedjes

Winkelen

Campo de' Fiori

Campo de'Fiori is voor de Italianen wat de supermarkt is voor ons. Op deze en andere voedingsmarkten doen zij hun dagelijkse boodschappen. Weinig voorbewerkte producten en veel vers voer... Op Campo de'Fiori kunt u zien hoe de Italianen aan hun gezonde uitstraling en mooie lijn komen.

Lees meer

Italiaans design

Stijlvolle dames en heren in goed gesneden pakken en jurkjes van chique Italiaans design. In Rome ziet iedereen er elke dag op zijn paasbest uit. Wie deze goede gewoonte graag volgt, gaat in Rome op zoek naar de winkeltjes met Italiaans design. Het liefst zo scherp mogelijk geprijsd natuurlijk.

Lees meer

Markten

Markten zijn niet weg te denken uit de stad. Rome kent er vele en u kunt er heerlijk gaan sfeertje proeven. Wie een woordje Italiaans spreekt, dingt hier af op de markt. Naar Ponte Milvio gaat u voor vis, naar Porta Portese voor frutsels en naar Campo de'Fiore voor groente en fruit.

Lees meer

Porta Portese

Een stedentrip naar Rome moet ook voeren langs de kramen van de vlooienmarkt Porta Portese. Hier ziet u het karaktervolle Rome terug in de druk gebarende marktkooplui, de afdingende koopjesjagers en de stapels originele spullen. Uw stedentrip Rome kan niet meer stuk.

Lees meer

Shoppen in Rome

De Italiaanse mode is, samen met de Franse, de meest toonaangevende ter wereld. Niet gek dus dat mensen naar Rome trekken om mooie kleding te kopen. De Italiaanse mode is met haar vele beroemde merken goed vertegenwoordigd in de hoofdstad en designliefhebbers watertanden al bij het idee...

Lees meer

Shopping area's

Zet koers naar een van de shopping area's. Rome zal u verbazen met zijn chique en zijn klasse, zijn hip en zijn trendy. Shopping area's zijn er voor alle smaken en voor iedere portemonnee. In Via Condotti loopt u met open mond en in Via del Corso kunt u uw hart ophalen aan koopjes.

Lees meer

Warenhuizen

Bij de Galleria Alberto Sordi, een van de grote warenhuizen van Rome, kunt u lekker winkelen. Het voordeel van grote warenhuizen als Galleria Alberto Sordi is, dat u er tijdens warme dagen profiteert van de verkoeling van de airco. Dat winkelt toch prettiger!

Lees meer