Shopping area's

Wie wil winkelen in Rome kan zich uitleven in een van de vele lange winkelstraten. In de één zult u uw slag kunnen slaan op het gebied van kleding en cadeaus, in een ander is het misschien verstandiger om het alleen bij etalages kijken te houden.

Via Cola di Rienzo
Het meest populaire winkelgebied van Rome heeft één lange en brede straat waarin een groot aanbod van exclusieve kleding, delicatessen, boeken en andere producten te vinden is. De Via Cola di Rienzo ligt niet ver van het Vaticaan en het is een ideale plek om stoom af te blazen na urenlang cultuur te hebben gesnoven in de Vaticaanse Musea.

Via Condotti
Deze op en top modestraat, Via Condotti, is zo exclusief en duur dat het voor veel mensen alleen bij kijken blijft. De nieuwste kleding van de grootste en bekendste kledingmerken hangt hier in de rekken. Door deze straat lopen geeft de gemiddelde toerist het gevoel dat hij in een ander universum is beland.

Via del Corso
Voor een lage prijs aan leuke kleding komen? In Via del Corso is dit mogelijk. Het is een grote toeristische trekpleister en daarom is het aan te raden om er op tijd heen te gaan om uw slag te slaan. Rond het middaguur is het al erg druk in de straat en vaak ook warm, waardoor er irritaties kunnen ontstaan.

Via Frattina
Een winkelgebied waar de hand beter op de knip kan blijven. Alle grote modeontwerpers, zowel Italiaans als internationaal, hebben hier hun standplaats ingericht. Ook voor allerlei merk-accessoires kan de welgestelde shopper hier terecht.

Via Veneto
Op deze boulevard is het prima winkelen tegen redelijke prijzen. Leuk om betaalbare kleding of cadeautjes op de kop te tikken en tegelijkertijd een idee te krijgen van hoe de gemiddelde Romein zijn geld uitgeeft.