Markten

Rome is een stad van markten. Van oudsher. In den beginne, op het Forum Romanum, dreven de Italianen al handel op de markt. In later eeuwen brachten kooplui hun waren aan wal van overzee en ook vandaag de dag is de markt niet weg te denken uit het Romeinse straatbeeld. Supermarkten zijn in Rome dun gezaaid omdat de inwoners van de stad voor het grootste deel van hun inkopen koers zetten naar...de dagelijkse markt.

Campo de'Fiore
De beroemde openluchtmarkt Campo de'Fiore wordt in het oude hart van Rome gehouden en trekt veel Romeinen, maar er komen ook toeristen op af. Het grote, kwalitatief goede aanbod van fruit, groente, kip en vis trekt de klanten aan. De grote bloemenmarkt maakt het plaatje compleet.
Adres: Piazza Campo de'Fiore
Bus: 62/64
Openingstijden: ma-za 7.00–13.30 uur

Porta Portese
De vlooienmarkt Porta Portese is een van de grootste markten van Italië. Er komen zo'n tweeduizend handelaren vanuit Rome en omstreken op af. Men verkoopt er van alles en nog wat. Het is handig als u oog hebt voor wat echt en wat niet echt is want men probeert de toerist nog wel eens een rad voor ogen te draaien. Het voordeel is dan weer dat er voor een appel en een ei zonnebrillen en horloges te koop zijn die er als chique merkproducten uitzien. Officieel is dit illegaal en de marktkooplui riskeren flinke boetes.
Adres: Eind van Viale Trastevere
Bus: 780
Openingstijden: zo 5.00–12.00 uur

Ponte Milvio
Op deze markt kunt u kiezen uit een enorm aanbod aan vis, zeevruchten en andere producten uit de zee. Alles is zo vers als maar kan. Ponte Milvio is in de wijde omtrek een begrip en mensen komen er vanuit Rome en omstreken op af. Ook als u niet gaat om iets te kopen is het leuk om een ochtend over deze typisch Italiaanse markt te struinen en het authentieke Italiaanse sfeertje te proeven.
Adres: Piazzale di Ponte Milvio
Bus: 48
Openingstijden: ma-za 6.00–13.30 uur

(openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)