Warenhuizen

Als u niet te veel tijd wilt besteden aan winkelen maar toch een paar leuke aankopen wil doen, kunt u ervoor kiezen naar een van de grote warenhuizen te gaan. Hier vindt u alles wat u zoekt onder één dak en het is bovendien een interessante belevenis om tussen de "gewone" Italianen naar koopjes te zoeken. De grote warenhuizen zijn de hele dag open van ongeveer 9.30 tot 20.00 uur en sluiten niet tijdens de siësta.(onder voorbehoud van wijzigingen)

Galleria Alberto Sordi
De Galleria Alberto Sordi is een enorm warenhuis dat u ten zuiden van de winkelstraat Via del Corso treft. In het winkelcentrum zijn vele megastores, kleinschalige winkels, bars en restaurantjes te vinden. U proeft in dit mooie gebouw de oude Romeinse sfeer en dat maakt het extra leuk om hier een bezoekje aan te brengen.
Adres: Piazza Colonna
Metro: Barberini

Cinecitta'2
U moet er wel even voor het centrum uit maar dan heeft u ook wat. Binnen de muren van het moderne winkelcentrum Cinecitta'2 kunt u terecht in meer dan honderd winkels. Voor een hapje en een drankje hoeft u ook niet ver: de keuze is groot.
Adres: Viale Palmiro Togliatti 2
Metro: Subaugusta

La Rinascente
La Rinascente, een warenhuis dat voornamelijk producten verkoopt van Italiaanse origine, heeft vestigingen in Rome, Milaan, Florence en vele andere Italiaanse steden. Kleding, wonen, accessoires en cosmetica zijn hier allemaal vertegenwoordigd en redelijk geprijsd.
Adres: Largo Chigi 20/21
Metro: Barberini