Shoppen in Rome

Rome is, naast bijvoorbeeld Milaan, één van de belangrijkste modesteden van Italië en van Europa. De laatste mode maakt deel uit van het straatbeeld en van het gewone leven en er gaat geen dag voorbij dat het niet druk is in de winkels. Met verschillende grote, lange winkelstraten en gigantische warenhuizen onder handbereik kunnen shopaholics zich tijdens een stedentrip prima uitleven.

Modebewust
Rome heeft de perfecte mix van winkels voor wie op zoek wil naar een unieke outfit. Italianen staan bekend als modebewust en als u op straat loopt ziet u dat ook. Bijna iedereen heeft zich, ook op doordeweekse dagen, mooi aangekleed en loopt er verzorgd bij. De verschillende beroemde kledingmerken die uit Italië komen hebben een eigen winkel in de stad.

Markten
Rome staat ook bekend om zijn markten, die al eeuwenlang bestaan. Mede door de ideale ligging van de stad aan zee en de verbinding daarmee met de rivier de Tiber is de stad altijd goed te bereiken geweest. Vroeger kwamen handelaren met hun schepen van over de hele wereld naar Rome om hun producten te ruilen en te verkopen. Sinds die tijd zijn de verschillende markten niet meer weg te denken uit de straten van Rome.

Openingstijden winkels
De Italianen zorgen op het heetst van de dag, tussen 13.00 en 16.30 uur, dat ze een rustpauze nemen. De meeste winkels zijn dan gesloten, hoewel grote warenhuizen doorlopend geopend blijven tot 's avonds 20.00 uur. Veel winkels zijn op maandagochtend gesloten en een aantal is maandag de hele dag dicht. Verder is de maand augustus niet ideaal om te shoppen in Rome. De Romeinen trekken massaal de stad uit, op vakantie, en veel winkels zijn dan wel een maand lang dicht. (openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)