Ontdek vele bezienswaardigheden van Rome.

Welkom in Rome, stad van antieke bezienswaardigheden. Wat zouden de oude tempels, kerken en torens, pleinen en triomfbogen wel niet aan zich voorbij hebben zien komen in al die eeuwen?

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Welkom in Rome, de stad van de antieke bezienswaardigheden. Wat zouden de oude tempels, kerken en torens, en de pleinen, poorten en triomfbogen wel niet aan zich voorbij hebben zien komen in al die eeuwen? Laat uw fantasie er maar op los. Hoor de echo’s van wapengekletter in het Colosseum, het beroemde amfitheater, of stel u voor hoe het volk zich verzamelde rond het stadscentrum Forum Romanum. Het aanbod aan musea in Rome is overweldigend en de keuze is moeilijk, want alles is even waardevol en mooi. Blaas uit door even op de beroemde Spaanse Trappen te gaan zitten en stoom dan door naar een van de meest populaire bezienswaardigheden in Rome, de Trevi Fontein. Gooi een muntje in het water, dan weet u tenminste zeker dat u ooit terug zult keren in Rome.

Rome

Bezienswaardigheden

No text

Accademia Nazionale di San Luca

De Accademia Nazionale di San Luca is een pareltje onder de musea in Rome. Deze kunstacademie werkt nog steeds onder de hoede van het embleem van Sint Luca, de beschermheilige van de kunstenaars. U kunt meegenieten van de werken van beroemde kunstenaars die de academie in haar bezit heeft.

Lees meer

Basilica di Santa Maria Maggiore

Santa Maria Maggiore is de naam van de grootste Mariakerk van Rome. Ook nog eens op een heuvel gebouwd en met de hoogste klokkentoren van de stad is zij een echte gigant, deze Santa Maria Maggiore. Naar men zegt werd deze bijzondere, statige basiliek gebouwd naar aanleiding van... een droom.

Lees meer

Centrale Montemartini

Wie de Centrale Montemartini, een oude energiecentrale in het centrum van Rome bezoekt, zal die ervaring niet licht vergeten. Kunstexperts hebben geprobeerd het oude met het nieuwe te verenigen en een aantal antieke beelden een plek te geven tussen de oude dieselmotoren van de Centrale Montemartini.

Lees meer

Colosseum

Het Colosseum is het schouwtoneel geweest van bloedige gladiatorenstrijd en joelende menigten. Hoe had Keizer Vespasianus ooit kunnen denken dat er nog eens een menigte toeristen met fotocamera's zou rondlopen in "zijn" Colosseum? Laat dit machtige bouwsel het verhaal vertellen.

Lees meer

De Engelenburcht

De Engelenburcht bezoeken is een spannende aangelegenheid en dat komt door zijn veelbewogen geschiedenis. Wie niet bang is voor gevangenissen en donkere gangen, voor verhalen over de pest en zijn slachtoffers, voelt zich vast aangetrokken tot de Engelenburcht. Het decor van magische verhalen.

Lees meer

Fori Imperiali

De Fori Imperiali vormen het bewijs van de grootsheid en macht van de oude Romeinse keizers. De Fori Imperiali zijn indrukwekkende centrale plekken, vormgegeven in opdracht van iedere keizer afzonderlijk. De één liet op zijn forum een tempel zetten, de ander een zuil met verhalen in reliëfs.

Lees meer

Forum Romanum

Het Forum Romanum was het middelpunt van het legendarische Romeinse Rijk. Sta stil bij de resten van oude muren en tempels, verplaats u in de tijd, wordt een Romein die zijn inkopen doet op het Forum Romanum. Stel u voor hoe de rechter er rechtspreekt en de legers er rondmarcheren.

Lees meer

Galleria Borghese

De Galleria Borghese is goed voor een paar uur slenteren langs prachtige kunst, zoals bijvoorbeeld beroemde werken van Bernini. Galleria Borghese is te vinden in het park waar de familie Borghese decennialang de scepter zwaaide en dat sinds 1903 in het bezit is van de stad Rome.

Lees meer

Galleria Nazionale d'Arte moderna e contemporanea

Wie een compleet beeld wil krijgen van de Italiaanse kunststromingen gedurende de 19e en 20e eeuw, loopt binnen bij de Galleria Nazionale d'Arte moderna e contemporanea. De werken van Italiaanse meesters van zeer verschillend allure hangen hier gebroederlijk onder één dak.

Lees meer

Giardino degli Aranci

Er zijn van die bloedhete dagen dat het beter is de stad te verkennen in de ochtenduren en opnieuw in de late middag en avond, als de grootste hitte voorbij is. Tussentijds kunt u bijkomen in Giardino degli Aranci, de sinaasappeltuin. Hooggelegen en verstoken van hordes toeristen is dit een prima toevluchtsoord.

Lees meer

Giardino del Pincio

Giardino del Pincio is een hoger gelegen park waar u rustig kunt rondwandelen en over Rome kunt uitkijken. In Giardino del Pincio bevindt u zich in goed gezelschap: langs de paden maakt u kennis met vele belangrijke en beroemde Italianen. Deze heren en dames staan roerloos...op hun sokkels.

Lees meer
No text

Het Pantheon

Het Pantheon is een van de best bewaarde bouwwerken van de oude Romeinen. Het Pantheon heeft, ondanks branden en plunderingen, de tand des tijds doorstaan. Het is waar dat de eenvoudige, harmonische bouw er voor zorgt dat de tempel staat als een huis. Ga er binnen en voel hoe de geschiedenis zich aan u opdringt.

Lees meer

Mausoleo di Augusto

Het Mausoleo di Augusto, de grafkelder waar eens de grote keizers van Rome begraven werden, is nu een vervallen hoopje stenen. Dat terwijl er rond het jaar Nul geen monument heiliger was dan het Mausoleo di Augusto. Het machtige Keizerrijk heeft lang niet op alle punten de tand des tijds doorstaan.

Lees meer

Musei Capitolini

Musei Capitolini is om te watertanden voor hen die goed hebben opgelet bij de geschiedenisles. Musei Capitolini biedt namelijk een rijke verzameling beroemde overblijfselen uit de tijd van het begin van de jaartelling en daarvoor. Dwaal door de gebouwen, de onderaardse gang en over het plein in de zon.

Lees meer

Musei Vaticani

De Musei Vaticani, de musea van het Vaticaan, mag u niet overslaan. Bijna nergens ter wereld vindt u zoveel schatten bij elkaar als in de Musei Vaticani. Trekt u de tijd uit en een extra set kleding aan. Blote schouders en benen zijn namelijk verboden in de wereld van het Vaticaan.

Lees meer

Museo Civici di Zoologia

In het Museo Civici di Zoologia staat u oog in oog met bekende en minder bekende diersoorten...in opgezette vorm welteverstaan. Slangen op sterk water, opgeprikte vlinders en insecten, skeletten van vissen en een enorme opgezette olifant. Voor dit en meer zet u koers naar het Museo Civici di Zoologia!

Lees meer

Museo d´Arte Contemporanea di Roma

In het Museo d´Arte Contemporanea, het museum voor moderne kunst, geniet u van hedendaagse ideeën en originele werken van moderne kunstenaars. Na zoveel Romeinse geschiedenis te hebben opgesnoven is het verfrissend, een bezoek aan het Museo d´Arte Contemporanea. U ziet een ander gezicht van de Romeinen.

Lees meer

Museo dei Bambini di Roma

Museo dei Bambini di Roma is een echte aanrader voor wie met kinderen op vakantie is en Rome bezoekt. In dit museum speciaal voor kinderen is zoveel te zien en te beleven dat de mondjes dagen daarna nog niet stilstaan. Wie klaar is voor een uniek dagje uit met de kids bezoekt het Museo dei Bambini di Roma.

Lees meer
No text

Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo

MAXXI is het museum voor moderne kunst in Rome. MAXXI bestaat pas tien jaar en heeft al heel wat liefhebbers van hedendaagse kunst over de vloer gehad. Het moderne gebouw ademt de sfeer van een nieuwe eeuw met veelbelovende projecten van ruimdenkende, veelal jonge kunstenaars.

Lees meer

Palazzo di Venezia

Palazzo di Venezia is gelegen aan een druk verkeersplein. Het Palazzo di Venezia is eigenlijk het enige authentieke oude bouwwerk aan het plein want hoewel het aan de overkant een goed gelijkend broertje lijkt te hebben, is dit van veel recenter oorsprong. Er zit wel vijfhonderd jaar leeftijdsverschil tussen.

Lees meer

Palazzo Massimo

Palazzo Massimo neemt u, met zijn verzameling archeologische vondsten, mee naar het verleden. In Palazzo Massimo dwaalt u rond door de kelders waar u de juwelen ziet die eens om de nek van belangrijke dames of om de arm van vorsten blonken. U bewondert hier antieke beelden, voorwerpen en mozaïeken.

Lees meer

Piazza del Popolo

Het Piazza del Popolo is een van de bekendste pleinen van Rome. Het Piazza del Popolo is nu vaak het decor voor demonstraties en politieke manifestaties maar was in veel vroeger tijden de eerste plek die men onder ogen kreeg bij binnenkomst in de stad via de toegangspoort aan de noordkant.

Lees meer

Piazza del Quirinale

Het Palazzo del Quirinale is het thuisfront van de Italiaanse president. Aan het grote Quirinaalplein, te midden van andere palazzi, op de hoogste heuvel van Rome, vindt u dit Palazzo del Quirinale. De kans dat u de president hier treft is niet groot maar u zult onder de indruk zijn van het weelderige interieur.

Lees meer

Piazza della Minerva

Op Piazza della Minerva komt u, zoals op zoveel pleinen in Rome, ogen tekort. Moet u eerst het klooster bekijken, toch maar het beeld van Bernini bewonderen, of direct naar binnen gaan in de basiliek die gelegen is aan het Piazza della Minerva? Welke volgorde u ook kiest, het is altijd goed.

Lees meer
No text

Piazza di Spagna en de Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen. Wie in Rome is, moet hebben gezeten op een van de 138 treden van de Spaanse Trappen. U ben niet de enige met deze missie, want het is hier altijd gezellig druk. Toeristen, Romeinen, jong en oud, de Spaanse trappen hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Kies een trede en geniet.

Lees meer

Piazza Navona

De Vierstromenfontein vormt het middelpunt van het enorme, langgerekte plein Piazza Navona. De vorsende beelden zijn getuige geweest van heel wat gebeurtenissen door de eeuwen heen. Wat dacht u van de 17e eeuwse watergevechten voor het volk op het Piazza Navona? U krijgt er bijna zin in.

Lees meer

Piazza Venezia

Op het Piazza Venezia, het Venetiëplein, kunt u zien hoe de Italianen hun verkeersopstoppingen regelen. Het plein is een druk knooppunt en de politie moet er vaak aan te pas komen om het verkeer in het gareel te houden. Op het Piazza Venezia vindt u een van de nieuwere monumenten van Rome, het Vittoriano.

Lees meer

Santa Maria della Concezione

Tijdens uw stedentrip Rome bezoekt u ook de crypte van de kerk Santa Maria della Concezione. Tenminste...als u niet bang bent voor het gezelschap van duizenden skeletten. Uw stedentrip Rome leidt u bovengronds langs prachtige kunstobjecten maar ondergronds liggen andere geheimen van de stad begraven.

Lees meer

Santa Maria in Trastevere

In Rome struikelt u bijna over de overblijfselen uit een rijk en veelzijdig verleden. De oude mythes en legendarische verhalen liggen op iedere straathoek voor het oprapen. Rome is de stad van keizers en veroveringen, maar ook de plek waar het christendom wortel schoot. Stenen getuigen vertellen.

Lees meer
No text

Sint-Pietersbasiliek

De Sint-Pieter zal, met zijn gigantische afmetingen en rijke verleden, een behoorlijke indruk op u achterlaten. Kunstenaars en arbeiders hebben zich jarenlang in het zweet gewerkt tijdens de bouw van de Sint-Pieter. Het resultaat mag er zijn. Maak de klim de koepel in en geniet van een prachtig uitzicht over Rome.

Lees meer
No text

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein is een staaltje van indrukwekkende, bijna imponerende architectuur. Het Sint-Pietersplein moest een bewijs worden van de grootsheid van de katholieke kerk. Toen Bernini de opdracht kreeg het te ontwerpen, zette hij alle zeilen bij. Geslaagd: het plein is overweldigend.

Lees meer

Sixtijnse kapel

De Sixtijnse Kapel en zijn plafond zijn wereldberoemd. Michelangelo lag vier jaar horizontaal op een stellage onder de gewelven en schilderde zo zijn machtige fresco's op het plafond van de Sixtijnse Kapel. U zult versteld staan van de schoonheid van het plafond, van de levendigheid van de fresco's.

Lees meer

Tempel van Caesar

De Tempel van Caesar getuigt van oude verhalen en vergane glorie. Ter nagedachtenis aan Julius Caesar, die verafgood werd door zijn volk, bouwde men nog vóór het jaar Nul deze Tempel van Caesar. Nu is er alleen een ruïne van over maar door afbeeldingen op oude munten weet men hoe het heiligdom er heeft uitgezien.

Lees meer
No text

Trevi Fontein

De Trevi Fontein is wereldberoemd en zeer geliefd bij toeristen. Wie er namelijk zeker van wil zijn dat hij ooit nog eens terugkomt in Rome, hoeft alleen maar een muntje te gooien in het water van de Trevi Fontein. Draai uw rug ernaartoe, diep uw geluksmuntje op uit uw zak en werp het over uw schouder.

Lees meer

Tritonfontein

Een mooi kunstwerk is de Tritonfontein. In Rome construeerde men vóór het jaar Nul in de buurt van natuurlijke bronnen altijd een fontein. Fonteinen waren bewaarbekkens voor het water, dat als drinkwater diende voor mens en dier. Ze werden traditioneel gewijd aan een godheid.

Lees meer

Villa Borghese

Villa Borghese is de groene oase waar de Romeinen graag hun vrije tijd doorbrengen. Villa Borghese, het Borghese-park, heeft naast groen en rust ook veel te bieden op het gebied van kunst. Slenter over de paadjes en lees uw Rome-literatuur op een kleedje in het koele gras, bezoek de musea en...de dag is om.

Lees meer