Ontdek vele bezienswaardigheden van Rome.

Welkom in Rome, stad van antieke bezienswaardigheden. Wat zouden de oude tempels, kerken en torens, pleinen en triomfbogen wel niet aan zich voorbij hebben zien komen in al die eeuwen?

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis ontvangt u een voucher voor een glas wijn en Italiaanse snack in de My Ale Wine en Beer bar.

Iedere steen vertelt een verhaal

Welkom in Rome, de stad van de antieke bezienswaardigheden. Wat zouden de oude tempels en ruïnes wel niet aan zich voorbij hebben zien komen in al die eeuwen? Laat uw fantasie er maar op los. Hoor de echo’s van wapengekletter in het Colosseum, het beroemde amfitheater. Keizer Vespasianus begreep dat hij zijn ontevreden volk kon afleiden door gratis ‘brood en spelen’ aan te bieden. In de arena moesten gladiatoren tegen elkaar vechten tot de dood. Een andere legendarische plek in Rome is het Forum Romanum, het eeuwenoude politieke en maatschappelijke stadscentrum. Nu lijkt het een verzameling ruïnes, maar iedere steen vertelt hier een verhaal.

Rome, antiek én eigentijds

Monumentale kerken aan de rand van prachtige pleinen. Sierlijk vormgegeven fonteinen waar mensen verkoeling zoeken op hete dagen. Ornamenten, beeldhouwwerken en kunst overal waar u kijkt. De geschiedenis van Rome reikt tot diep in de Oudheid. U loopt hier echt in een van de mooiste steden ter wereld. En wat Rome nóg aantrekkelijker maakt: de stad bruist! De levendigheid en de moderniteit verrassen iedere keer weer. Ga ’s avonds maar eens flaneren bij de Spaanse Trappen en zie hoe charmant en eigentijds de Romeinen zijn.

Gooi een muntje in de Trevi Fontein

Het museumaanbod in Rome is overweldigend en alles is even waardevol. Kies uw favorieten onder de kunstmusea, van antiek tot modern, en bekijk eindeloze verzamelingen artefacten. Een grote publiekstrekker onder de bezienswaardigheden in Rome is de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan. Michelangelo's fresco's op het plafond zijn van immens belang voor de geschiedenis. De kunstenaar lag vier jaar lang dag in dag uit op een horizontale stellage om deze opdracht te voltooien. Heeft u zoveel moois gezien in Rome dat u helemaal verzadigd bent? Zorg dan dat u nog één ding doet: een muntje gooien in de Trevi Fontein. Dan weet u zeker dat u ooit zult terugkeren in Rome.

Rome

Bezienswaardigheden Rome

Wij hebben de top 6 bezienswaardigheden voor u geselecteerd.

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Rome