Bekijk alle hotels

Piazza del Popolo

Piazza del Popolo is één van de grootste pleinen van Rome. Het plein vormt, zoals de Romeinen zelf zeggen, het puntje van de drietand van Neptunes. De drie straten Via di Ripetta, Via del Corso en Via del Babuino vormen de drie tanden.

Statige boog
De poort aan de noordzijde van het plein was lang de belangrijkste toegangspoort van de stad. Vanaf de Adriatische zee voerde een in 220 voor Chr. aangelegde weg de reizigers naar deze poort. Doordat zij onder de rijkelijk versierde, statige boog door moesten, waren bezoekers meteen onder de indruk van de stad, wat natuurlijk de bedoeling was.

Eeuwenoude obelisk
De zuidkant van het plein wordt geflankeerd door twee vrijwel identieke barokke kerken, de Santa Maria in Monte Santo en haar zus, de Santa Maria dei Miracoli. Verder doet een eeuwenoude obelisk op het plein denken aan het oorlogszuchtige verleden van de Romeinen. De obelisk werd meegenomen bij de verovering van Egypte en is meer dan drieduizend jaar oud. Deze oude obelisk is vandaag de dag steeds vaker getuige van moderne popconcerten en politiek getinte manifestaties op het plein.

Adres: Piazza del Popolo
Metro: Flaminio
Bekijk alle hotels in Rome