Piazza Venezia

Het Piazza Venezia is een druk verkeersplein in het hart van Rome, een aantal wegen komt er samen. Het plein is genoemd naar het Palazzo Venezia, dat met zijn vorstelijke aanwezigheid het plein beschouwt.

"Altaar van het Vaderland"
Men komt niet alleen naar het plein om het paleis te kunnen aanschouwen maar vooral voor het grote, witte, nationalistische monument Vittoriano, opgericht voor Victor Emmanuel II, de eerste koning van Italië. Het monument heet in de volksmond "het Altaar van het Vaderland" omdat het symbool staat voor een Italië van nationale eenheid.

Toespraken van Mussolini
Het monument is vrij recent, het werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw en het is veel Italianen een doorn in het oog. Men vindt het lelijk en het maakt deel uit van een stuk geschiedenis waar men minder trots op is: in de jaren '30 gebruikte de fascistische Mussolini het monument als middelpunt voor zijn toespraken en parades. Binnen in het Vittoriano is een museum gevestigd, dat gewijd is aan het verenigd Italië. Bovenop het bouwwerk heeft u een mooi uitzicht.

Adres: Piazza Venezia
Tel: 06 6780 664
Openingstijden museum: in principe dagelijks 9.00–16.00 uur
Prjzen: Gratis
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)