Forum Romanum

Hier vindt u de belangrijkste overblijfselen van de oorsprong van het Romeinse Rijk, daar waar het allemaal begon. Zo zijn er de tempels van Vesta, Castor en Pollux, is er het huis van de Vestaalse Maagden en de Titusboog. Aan de rand staat trots het Colosseum.

Centrum van het Romeinse Rijk
Het Forum Romanum was in de eeuwen vóór het jaar Nul het middelpunt van de nederzetting Rome en al gauw zelfs het centrum van het Romeinse Rijk. Eigenlijk is het het oude stadscentrum, de plek waar alle menselijk activiteit samengebald was. Met een beetje fantasie kunt u zich voorstellen hoe hier de mensen hun waren kwamen verkopen op de markt maar ook hoe politici er vergaderden en plannen maakten. Ook werden er religieuze ceremonieën gehouden en vond er in het openbaar rechtspraak plaats. Op het Forum Romanum was altijd wat te beleven.

Overblijfselen als getuigen
In de loop der jaren en eeuwen werd het Forum Romanum steeds meer uitgebreid. De Romeinen bouwden er nieuwe tempels en kerken zoals de Basilica di Massenzio, waar architecten in veel later tijden een voorbeeld aan namen bij de bouw van de Sint-Pieter. Eeuwenoude trappen, straten, tribunes voor volksgericht en openbare debatten, triomfbogen waar enorme legers onderdoor marcheerden bij terugkomst van hun strooptochten. Het Forum Romanum is de plek waar u stil moet staan en u moet proberen te verplaatsen in een andere tijd. De overblijfselen zijn als getuigen en u kunt er zelf de geschiedenis op projecteren.

Adres: Largo della Salara Vecchia/Via di San Gregorio
Tel: 06 39967700
Metro: Colosseo
Openingstijden: 8.30 uur tot zonsondergang
Prijzen: €12,-(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)