Bekijk alle hotels

Villa Borghese

Villa Borghese was in de 17e eeuw een privé-tuin. Scipione Borghese kreeg het park (het Italiaanse woord voor park is "villa") als cadeau van de paus bij zijn benoeming tot kardinaal. Sinds het begin van de 20e eeuw is het park toegankelijk voor alle Romeinen en die maken hier dankbaar gebruik van.

Romeinen met hun kinderen
Op warme dagen is het heerlijk toeven in Villa Borghese. De 80 hectare bomen, gras, paadjes, water en kunst beiden voor elk wat wils. Vooral op warme dagen komen de Romeinen er graag met hun kinderen. Ze gaan er dan naar de kinderboerderij of de speeltuin, of ze kiezen voor peddelen op het meer. In het weekend treedt er een Italiaans poppentheater op met voorstellingen van een zeker formaat. Een lust voor het oog zijn verder de vele fonteinen en beelden van mythologische figuren in het park.

Kunst in het huis van Borghese
Kunstliefhebbers komen in Villa Borghese niets te kort. Het park heeft meerdere musea op zijn grondgebied, waarvan de Galleria Borghese de meest indrukwekkende is. De Galleria is gevestigd in de imposante voormalige woning van de kardinaal en men kan er een grote collectie kunstschatten bewonderen. Het park huisvest ook een museum voor Etruskische kunst een een museum voor moderne kunst met vooral werken van grote Italiaanse kunstenaars uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Adres: Ingang onder andere: Viale Sao Paolo del Brasile
Metro: Flaminio
Openingstijden: Doorlopend
Entree: Gratis (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in Rome