Bekijk alle hotels

Musei Vaticani

De Vaticaanse Musea, de Musei Vaticani, behoren tot de grootste en meest indrukwekkende kunstverzamelingen ter wereld. Aan het einde van de 15e eeuw gaf paus Sixtus IV opdracht de door de kerk veroverde en aangekochte kunstschatten bij elkaar te brengen. Het eerste Vaticaanmuseum was een feit maar vele uitbreidingen zouden nog volgen in de eeuwen daarna.

De Sixtijnse Kapel
De Sixtijnse Kapel is een van de bekendste highlights van het museum. In deze kapel komt de kerkleiding van kardinalen bijeen als er een nieuwe paus moet worden gekozen. Michelangelo werkte vier jaar, tussen 1508 en 1512, aan de beroemde plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel. Hij deed dit liggend op zijn rug op een steiger en ondanks de ongemakkelijke houding zijn zijn schilderingen van een indrukwekkende precisie.

De Laocoöngroep
Een ander pronkstuk van het Vaticaanmuseum is de Laocoöngroep. Dit beeld laat de Trojaanse priester Laocoön zien met zijn zoons, op het moment dat zij door slangen aangevallen en gewurgd worden. Dit omdat zij wilden proberen de stad Troje ervan te weerhouden het beruchte Trojaanse paard binnen te laten. Het beeld stamt uit de tijd vóór het jaar Nul en werd pas in 1506 gevonden in een wijngaard in de heuvels rond Rome. Het beeld heeft vervolgens vele kunstenaars, waaronder Michelangelo, geïnspireerd.

Halve of hele dag...
Andere hoogtepunten die te zien zijn in de Vaticaanse Musea zijn bijvoorbeeld de Kaartengalerij, de fresco's van Rafaël in de zaal Stanza della Segnatura en de Vaticaanse schilderijengalerij met een groot aantal werken van beroemde schilders als Leonardo da Vinci, Rafaël Santi en Caravaggio. Trekt u gerust een halve of hele dag uit voor het Vaticaanmuseum en denkt u aan de kledingvoorschriften: bedek voor het naar binnen gaan blote knieën en schouders.

Adres: Viale Vaticano
Tel: 0669884676
Metro: Ottaviano
Openingstijden: ma-za 9.00-18.00 uur, zo 9.00-14.00 uur
Prijzen: €15,- (openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)
Bekijk alle hotels in Rome