Wat is hot in Rome?

Rome heeft weliswaar een oud decor, maar het is één van de meest trendy Italiaanse steden die er zijn. Ontdek ook deze andere kant van Rome!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Eten en drinken, in Rome draait het er de hele dag om. De Italianen vinden de inwendige mens belangrijk en ze houden van lekker lang tafelen. Vooral rond het middaguur, maar ook tot laat op de avond, zitten de Romeinen met familie en vrienden aan de dis. Ze gaan graag uit eten en de restaurants zitten gezellig vol. Over de hele stad verspreid vindt u ze dan ook in soorten en maten. Natuurlijk proeft u eens een Italiaanse pizza en bestelt u minstens een keer een bord pasta. Echt helemaal op zijn Italiaans uit eten en drinken in Rome? Neem dan uitgebreid de tijd. Begin met antipasti - smakelijke kleine gerechtjes -, gevolgd door meerdere gerechten, en eindig met een kaasplankje en een dessert. Blus af met een stevige espresso.

Rome

Eten en drinken

Al Bric

Bij Al Bric zit u goed. Wat opvalt in het interieur zijn vooral de mooie bakstenen muren en de rustige aankleding. Al Bric is er trots op u een scala aan zuidelijke gerechten voor te schotelen en daarbij de perfecte wijn te serveren. Nestel u hier gerust een paar uurtjes en geniet van de avond.

Lees meer

Alfredo's

Alfredo's restaurant werd beroemd doordat filmsterren Douglas Fairbanks en Mary Pickford er lyrisch over waren. Zij aten de allerlekkerste fettuccini bij Alfredo's restaurant. Ze beloonden Alfredo's met een cadeau: een bestek-set van goud. Verwijzingen hiernaar vindt u overal in de zaak terug.

Lees meer

Alla Rampa

Alla Rampa staat garant voor kwaliteitsmaaltijden in een typisch Italiaans decor. Van de Spaanse Trappen stapt u zo binnen bij Alla Rampa. Pak eerst een bordje en loop naar het buffet voor een ruime keuze aan smaakmakertjes: bijvoorbeeld courgettebloemen gevuld met mozerella.

Lees meer

Cafe della Pace

In dit Jugendstil-café vlakbij de Piazza Navona werd de film Godfather III opgenomen. Cafe della Pace is zo'n plekje waar u op ieder moment van de dag terecht kunt voor een lekkere versnapering. Of het nu een drankje is, een kop koffie of een bord eten: Cafe della Pace weet er wel weg mee.

Lees meer

Caffè Greco

In de vorige eeuw stapte menig beroemd kunstenaar over de drempel bij Caffè Greco. In dit fameuze koffiehuis dronken zij graag koffie terwijl ze hun werk en belevenissen met elkaar bespraken. Caffè Greco vindt u niet ver van de Trevi-fontein en het Borghese-park. Strijk er neer en neem een pauze.

Lees meer

Costanza

Costanza, restaurant met allure, vindt u in het oude centrum op een wel heel speciale locatie. Constanza is namelijk gevestigd in een van de oudste theaters van Rome. Hier komt u helemaal in de sfeer van het verre verleden en tegelijkertijd likt u uw vingers af bij de eerlijke Italiaanse gerechten.

Lees meer

Ecce Bombo

Bij Ecce Bombo eet u voor een zacht prijsje bijzonder smakelijke gerechten, met zorg bereid door top-koks. Ecce Bombo vindt u in het hart van Rome en is een prima gelegenheid om uw dagje sightseeing mee af te sluiten. Nog lang niet aan slapen toe? In de buurt is genoeg te doen.

Lees meer

Eetgewoonten

Restaurants in Rome leggen zowel 's middags als 's avonds een uitgebreide kaart op tafel. De Italianen gaan graag uit eten en u zult ze dus in grote getale de restaurants in Rome zien bevolken. Wilt u alvast iets weten over de Italiaanse eetgewoonten? Kennen ze de bruine boterham met kaas?

Lees meer

Hostaria Grappolo d'Oro

Grappolo d'Oro staat in zeer hoog aanzien in Rome. Toch loopt men niet met de neus in de lucht. Nee, bij Grappolo d'Oro wordt u juist vriendelijk en deskundig geholpen en hoeft u niet het gevoel te krijgen dat u wordt weggekeken. Maak u op voor een heerlijke hap eten vergezeld van een goed glas wijn.

Lees meer

Italiaans ijs

Italiaans ijs gaat u natuurlijk niet overslaan tijdens uw weekendje Rome. Waar anders dan hier denkt u ooit nog zo te kunnen genieten van Italiaans ijs? Het wordt nog moeilijk kiezen want vele ijssalons strijden om de nummer één te zijn. Wij maakten een lijstje, dan kunt u straks zelf jureren.

Lees meer

Italiaanse specialiteiten

Als u naar Rome gaat wilt u vast ook kennis maken met de Italiaanse specialiteiten. Om een beetje wegwijs te raken in de termen die u op de menukaart gaat tegenkomen, maakten wij een culinair woordenlijstje. Zo kunt u "studeren" op de Italiaanse specialiteiten waar u straks van kunt smullen.

Lees meer

Koffiebars

Als u van koffie houdt, wilt u vast nooit meer weg uit Rome. De Italianen zijn enorme koffieliefhebbers en u kunt op ieder moment van de dag een heerlijk kopje geurende koffie bestellen in een van de vele koffiebarretjes. Om alle soorten te proeven heeft u een paar weken vakantie nodig.

Lees meer

Lokale drankjes

Met een prosecco in de schaduw op een terrasje in Rome. Of kiest u liever een frisse Limoncello, als het zo warm is? Dat drankje heeft trouwens ook meer bekendheid gekregen buiten Italië, net als prosecco. Bestel na het eten een digestief, bijvoorbeeld grappa, even wennen maar echt Italiaans.

Lees meer

Lunchgelegenheden

Wilt u een warme lunch voor een coole prijs? Probeer dan eens een van de traditionele Italiaanse lunchgelegenheden, de enotecha, uit. In de enotecha vindt u, naast een prima warme maaltijd, ook een uitgebreide wijnkaart. U luncht te midden van de gezellig keuvelende Italianen, die dol zijn op hun enotecha.

Lees meer

Osteria der Belli

Restaurant Osteria der Belli vindt u in de charmante buurt Trastevere. Osteria der Belli is de naam van een dichter en de zuidelijke smaken van de gerechten uit Sardinië die u hier eet, brengen u zeker in een poëtische stemming. Op naar dit fijne adresje onder de Italiaanse zon.

Lees meer

Pizzeria Baffetto

Pizzeria Bafetto, zo wordt gefluisterd, serveert de allerbeste pizza's van Rome. Wat zeker vast staat, is dat het er vermakelijk aan toe gaat bij Bafetto. Heel Rome lijkt er naar binnen te willen. U zult geduldig moeten wachten op een tafeltje en u kunt hier geen uren blijven zitten.

Lees meer

Ristorante Da Giggetto

Da Giggetto ligt in de Joodse wijk. Het restaurant staat hoog in aanzien en wie eens iets heel anders wil eten schuift hier aan. Bij Da Giggetto kunt u gerust om advies vragen bij uw keuze uit de Joodse gerechten en u heeft zelfs kans dat men u een paar hapjes brengt om te proeven.

Lees meer

Trattoria Da Augusto

Aan een klein achterafpleintje in de pittoreske wijk Trastevere ontdekt u Trattoria Da Augusto. Dit restaurant serveert met liefde klaargemaakte Italiaanse lekkernijen. Maak het uzelf niet moeilijk en kies lukraak een gerecht van het krijtbord of bestel het dagmenu. U zit altijd goed.

Lees meer

Trattoria Da Luigi

Bij Trattoria Da Luigi stapt u naar binnen, of gaat u lekker op het ruime terras zitten, om te smullen van heerlijke Romeinse gerechten. Trattoria Da Luigi staat in onze top 10 om zijn durf, originaliteit en kwaliteit. Laat u een avondje in de watten leggen door het vriendelijke personeel.

Lees meer

Trattoria Da Sergio

Restaurant Trattoria Da Sergio wordt overlopen door de Romeinen zelf en dat zegt al genoeg. Bij Trattoria Da Sergio smult u van authentieke pastagerechten. Blijf rustig een tijdje natafelen, dat doen de Italianen hier ook graag. Een echte aanrader voor een geslaagde avond.

Lees meer